Η εορτή Αγίου Γεωργίου πολιούχου Ιεράπετρας (βίντεο)
Η ΔΑΕΑΝ θα διαχειριστεί την πλαζ της Άμμου τη νέα χρονιά
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν συνυπογράφει διευθετήσεις συμφερόντων από το Μέγαρο Μαξίμου
Σε έξι γλώσσες το Ευαγγέλιο του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας
Τo κυκλοφοριακό είναι το μείζον και πιο δυσεπίλυτο πρόβλημα της πόλεως του Αγίου Νικολάου
Με βαρέως τύπου μηχάνημα εκσκαφής προχωράει η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στον κόλπο της Σητείας
Ἡ ἑρμηνεία τῆς εἰκόνας τῆς Ἀναστάσεως
Με βαρέως τύπου μηχάνημα εκσκαφής προχωράει η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στον κόλπο της Σητείας
Η αναστάσιμη Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σητείας

Το απόγευμα το τετ α τετ Μητσοτάκη με Ερντογάν

Την Τετάρτη στις 16.30, θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο.

Την Τετάρτη στις 16.30, θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα, θα υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει στο γεύμα που θα παραθέσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού την Τετάρτη έχει ως εξής:

-Στις 11.45 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην τελετή για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ.

-Στις 12.00 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η έναρξη της συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρέμβαση του Πρωθυπουργού.

-Στις 15.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες.

-Στις 16.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.

Μητσοτάκης: Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά

Μιλώντας σε συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες».

Σε ό,τι αφορά στην ουσία του ζητήματος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι θέσεις της Ελλάδας είναι ξεκάθαρες: «Η απόπειρα της Τουρκίας να καταργήσει θαλάσσιες ζώνες νησιών -όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο- με τεχνάσματα όπως άκυρα διμερή μνημόνια, δεν παράγει διεθνώς έννομα αποτελέσματα. Δεν μπορεί δηλαδή να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας, που είναι εδραιωμένα στο Διεθνές Δίκαιο και, ειδικότερα, στο Δίκαιο της Θάλασσας» τόνισαν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συντονίζει ήδη μια σειρά δράσεων που απαντούν έμπρακτα στις τουρκικές προκλήσεις. Όπως υπογραμμίζουν, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα στον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη στις 26/11, και στον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, από τον οποίο ζήτησε τη στήριξη της Γαλλίας.

Τούρκος Πρέσβης: Δεν θέλουμε εντάσεις, αλλά δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπαράκ Οζουγκέργκιν μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και αναφέρθηκε στα θέματα που θα συζητήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην αυριανή συνάντηση.

«Όχι μόνο διμερή θέματα. Όχι μόνο το Αιγαίο ή θέματα των μειονοτήτων και στις δύο χώρες ή τα διάφορα τρομοκρατικά στοιχεία που έχουν βρει καταφύγιο στην Αθήνα ή την υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά επίσης για την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια», ανέφερε αρχικά ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα και πρόσθεσε: «Εκτιμάμε την πρόταση των Ελλήνων συναδέλφων μας να συναντηθούν οι δύο ηγέτες και είμαι χαρούμενος που είδα ότι ο πρόεδρος Ερντογάν δέχθηκε».

Για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας σημείωσε: «Πραγματικά δεν θέλουμε φασαρίες ή εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο. Αλλά δεν είναι δυνατόν να αναμένεται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όταν βλέπουμε ότι άλλοι κάνουν και λένε πράγματα τα οποία ξεκάθαρα επηρεάζουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας».

Σε ό,τι αφορά στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης επεσήμανε: «Το Δίκαιο της θάλασσας είναι πραγματικά περίπλοκο. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να τραβήξεις μία γραμμή και να περιμένεις να είναι ο τελικός διαχωρισμός δύο θαλάσσιων ζωνών».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist