ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΖητήθηκε η συνδρομή του Ι. Πλακιωτάκη για να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα...

Ζητήθηκε η συνδρομή του Ι. Πλακιωτάκη για να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της μεταστέγασης του Α/Τ Σητείας σε νέο κατάλληλο χώρο

Από

Ημερομηνία

Ανταλλάσοντας ευχές, αλλά και συνομιλώντας για τα ζητήματα ενδιαφέροντος για την κάθε υπηρεσία καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Πολιτικού του γραφείου κ. Σπύρο Λυμπερίου και άλλους συνεργάτες του το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με τον Διοικητή του ΚΑΕ Σητείας κ. Βασίλη Φουντουλάκη. Αλλά και με το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Εμμανουήλ Βουτυράκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αστυνόμευσης κι ασφάλειας και την επιτακτική ανάγκη μεταστέγασης των Υπηρεσιών λόγω της ακαταλληλότητας του νυν κτηρίου.

Ο κ. Βουτυράκης αναφέρθηκε στην διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη για χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου κτιρίου στο «Απεντομωτήριο» Σητείας, που βρίσκεται δίπλα από το Λιμεναρχείο, στο οποίο θα μετακομίσει και το Α/Τ Σητείας. Ζητούμενο είναι η επίσπευση των διαδικασιών και, όπως είπε ο κ. Βουτυράκης, κατόπιν ενημέρωσης που είχε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, αυτή τη στιγμή έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για την απομάκρυνση της σκεπής του παλιού κτιρίου (από αμίαντο). Θα πρέπει όμως να ακολουθήσουν μελέτες στη βάση επιλογής χρήσης του κτιρίου η οποία πιθανότατα να είναι στην κατεύθυνση πολιτιστικού κέντρου.

Ο κ. Βουτυράκης ζήτησε την συνδρομή του κ. Πλακιωτάκη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της μεταστέγασης του Α/Τ Σητείας σε νέο κατάλληλο χώρο. Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα έρθει σε επαφή με τον Περιφερειάρχη άμεσα. «Είναι πολύ σημαντικό το θέμα τόσο για την λειτουργία της Υπηρεσίας, όσο ασφαλώς και την εξυπηρέτηση των πολιτών», υπογράμμισε.

Κατόπιν έθεσε σειρά ερωτημάτων στον Διοικητή της Υπηρεσίας, ο οποίος απαντώντας σχετικά ανέφερε ότι στην περιοχή καταγράφεται τα τελευταία χρόνια μείωση περιστατικών κλοπών κι άλλων μορφών εγκληματικότητας, ωστόσο καταγράφεται αύξηση του ενδοοικογενειακού εγκλήματος. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι ενώ το 2019-2020 τα καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ήταν 12, μέχρι και το τέλος του περασμένου Νοέμβρη είχαν φθάσει τα 23 στην περιοχή.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

 

Πρόσφατα άρθρα