ΑρχικήVideoΑλλάζει ο τρόπος χρέωσης για τα μέλη του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου. Αφαίρεση υδρομέτρων...

Αλλάζει ο τρόπος χρέωσης για τα μέλη του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου. Αφαίρεση υδρομέτρων από τους κακοπληρωτές (VIDEO)

Από

Ημερομηνία

Την εφαρμογή του Κανονισμού επικαλέστηκε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεραμβέλλου Μανόλης Καμπανός, για να τεκμηριώσει την ανάγκη μεταβολής στον τρόπο χρέωσης των υπηρεσιών του Οργανισμού προς τους πελάτες – μέλη του. Ο Κανονισμός που ισχύει από το 1977 ορίζει και τον τρόπο τιμολόγησης, είπε ο πρόεδρος εξηγώντας ότι, κατόπιν και της απόφασης που έλαβε κατά πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση  του ΤΟΕΒ, το νερό στο εξής θα χρεώνεται ενιαία σε ολόκληρη την έκταση του ΤΟΕΒ 0,20 ευρώ/κ.μ., ακριβώς στο ύψος του κόστους άντλησής του, βάσει της χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται για την άντλησή του (0,198 ευρώ/κ.μ. νερού). Επιπλέον ο καταναλωτής επιβαρύνεται με ένα σημαντικό κόστος που θα χρεώνεται με βάση τις εκτάσεις των αγροτεμαχίων που έχει δηλώσει προς άρδευση από τον Οργανισμό. Η στρεμματική εισφορά αυξήθηκε σε 15.84 ευρώ/στρέμμα, ετησίως και θα καταβληθεί σε δόσεις από τους υπόχρεους, για συνολικά περίπου 12.500 στρέμματα που αρδεύονται σήμερα από τα δίκτυα του ΤΟΕΒ.

Ο ΤΟΕΒ είναι οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οπότε σύμφωνα με τις δαπάνες της προηγούμενης χρήσης προϋπολογίζονται τα έσοδα και το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών της επόμενης χρονιάς, είπε ο κ. Καμπανός. Μέχρι πέρυσι ο ΤΟΕΒ χρέωνε μικτά την τιμή του νερού συνυπολογίζοντας ενιαία τα λειτουργικά έξοδα και τη δαπάνη προς τη ΔΕΗ, χρεώνοντας παράλληλα και μια πολύ χαμηλή στρεμματική εισφορά.

Από φέτος, όλα τα λειτουργικά έξοδα θα επιβαρύνουν τα στρέμματα και βάσει αυτών υπολογίζεται η στρεμματική εισφορά. Η στρεμματική εισφορά, όπως εξήγησε ο κ. Καμπανός υπολογίστηκε με βάση τις εκτάσεις των αγροτεμαχίων που δήλωσαν τα μέλη προσκομίζοντας αντίγραφο της δήλωσης του Ε9 στην Δ.Ο.Υ.

Στο ζήτημα αυτό εστιάζεται και η διαφωνία για την αύξηση της στρεμματικής εισφοράς των αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης  που καταψήφισαν την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι ο ΤΟΕΒ δεν διαθέτει Κτηματολόγιο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα