Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΤΙΣΤΕ» Φωνές των μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου...

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΤΙΣΤΕ» Φωνές των μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου

Από

Ημερομηνία

«ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΤΙΣΤΕ»

Φωνές των μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

είμαι μια μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου και δημοσιεύω αυτό το κείμενο για να σας εκφράσω τα παράπονά μου όσον αφορά την έλλειψη τάξεων στο σχολείο μου. Όσο περνάνε τα χρόνια, οι μαθητές πληθαίνουν με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετές τάξεις για όλους. Αυτή η κατάσταση βέβαια είναι αναμενόμενη,  αφού μοιραζόμαστε ένα μόνο κτήριο, το οποίο είναι κατασκευασμένο  μόνο για ένα σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο.

Η ιδανική λύση θα ήταν να χτίζατε ένα καινούριο κτήριο στο οικόπεδο που είναι προορισμένο για το σχολείο μας, όσο χρόνο κι αν απαιτήσει αυτό. Ως προσωρινή λύση όμως θα σας παρακαλούσαμε να φέρετε τις προκατασκευασμένες αίθουσες που θα έπρεπε να είχατε φέρει εδώ και έναν χρόνο, διότι η κατάσταση είναι πια ανυπόφορη. Ένα τμήμα είναι αναγκασμένο να κάνει μάθημα στο αμφιθέατρο με αποτέλεσμα να μην έχουμε αίθουσα μουσικής και εκδηλώσεων, ενώ ένα άλλο στο γυμναστήριο και δεν έχουμε χώρο για να κάνουμε γυμναστική, όταν βρέχει. Το καλοκαίρι επίσης η ζέστη εκεί μέσα είναι ανυπόφορη, σε σημείο που δύσκολα ανασαίνεις.

Γι’  αυτό σας παρακαλούμε όλοι, μαθητές και καθηγητές,  να κάνετε κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Με εκτίμηση,

Μ.Β.

μαθήτρια της Β’ τάξης

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2ου  ΚΑΙ  3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εδώ και πολλά χρονιά το 2ο  και το 3ο  γυμνάσιο Αγίου Νικολάου στεγάζονται στο ίδιο κτήριο. Έντονο  πρόβλημα όμως εμφανίστηκε τα τελευταία δυο χρόνια, καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες για τα τμήματα. Έχει ζητήσει το 3ο γυμνάσιο προκατασκευασμένες αίθουσες, αλλά έχουν καθυστερήσει αρκετά, με αποτέλεσμα κάποια τμήματα να κάνουν μάθημα στην αίθουσα πληροφορικής, στην αίθουσα μουσικής, ακόμη και στο γυμναστήριο! Έτσι, τόσο το  2ο όσο  και το 3ο γυμνάσιο δεν έχουν αίθουσες για κάποια μαθήματα ειδικοτήτων, όπως για παράδειγμα το μάθημα της πληροφορικής. Θεωρώ πως δεν είναι λύση οι λυόμενες αίθουσες αλλά η κατασκευή ενός νέου σχολείου. Ο σύλλογος γονέων και οι καθηγητές συμφωνούν πως αυτές οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για μια ποιοτική μάθηση .

Η αύξηση του μαθητικού δυναμικού του 3ου  γυμνασίου θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στο 2ο γυμνάσιο, διότι αναγκαστικά θα τοποθετηθούν πολλές λυόμενες αίθουσες ή στον προαύλιο χώρο (ο οποίος είναι ήδη πολύ περιορισμένος)  ή γύρω από το σχολείο. Μέχρι τώρα από παλιά  έχουν τοποθετηθεί προκατασκευασμένες αίθουσες ακριβώς πίσω από το γήπεδο μπάσκετ, κι έτσι δυστυχώς οι μαθητές δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσουν το μάθημα από τον πολύ  θόρυβο.

Επίσης, η  λυόμενη αίθουσα καθηγητών του γυμνασίου μας είναι πολύ μικρή, οπότε οι καθηγητές τις περισσότερες φορές κάθονται σε καρέκλες έξω.

Επομένως, πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος στην κατασκευή ενός νέου σχολείου άμεσα, ώστε σε περίπου 5 χρόνια να υπάρχει ξεχωριστό κτήριο για το 3ο γυμνάσιο!

Κατερίνα Αγγελοπούλου Διαμαντή

Β’ τάξη

 

 

Δείτε επίσης: «Τα σχολεία χτίστε!» – Επιστολές μαθητών του 3ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου

Πρόσφατα άρθρα