Εξαιρετικά σημαντικό, χαρακτήρισε το γεγονός της ένταξης και χρηματοδότησης – πρότασης στο ΠΕΠ Κρήτης (2014 -2020) του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολαου, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός.
Σχετικά με την επαναλειτουργία του Μουσείου – ενός χώρου πολιτισμού που πολλαπλά αναμένεται να προσφέρει στο τουριστικό γίγνεσθαι του Δήμου, αλλά και ολόκληρου του Νομού Λασιθίου – ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες, αναμένεται να συναντηθεί με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μ. Βλαζάκη, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Εξ άλλου, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναμένεται να θέσει στην Γ.Γ. ζητήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση του φακέλου που θα υποβληθεί (Φεβρουάριος), για την ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία και την στήριξη των χώρων υγεινής του νησιού.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Ώριμη» για ένταξη η πρόταση
Όπως αναφέρει η ΑΝΑΤΟΛΗ, απόλυτη ωριμότητα διαθέτει η πρόταση για ένταξη και χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020, που περιλαμβάνει τη μουσειολογική και τη μουσειογραφική μελέτη, οι οποίες απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί και να επαναλειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου.
Το κτιριολογικό πρόγραμμα της ανακαίνισης και επέκτασης του Μουσείου έχει ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό, η καθυστέρηση όμως της επαναλειτουργίας του, στερεί από τον Άγιο Νικόλαο ένα ουσιαστικό στοιχείο που στηρίζει και ενισχύει το τουριστικό προϊόν που προσφέρει – κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία.
Το τεχνικό δελτίο για την ένταξη της μουσειολογικής και της μουσειογραφικής μελέτης και έτοιμο και μπορεί μόλις προκηρυχθεί το ανάλογο Μέτρο του ΠΕΠ Κρήτης, να υποβληθεί άμεσα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου. Μένει ακόμη να προσδιοριστεί από το ΥΠ.ΠΟ. το ύψος του κονδυλίου με το οποίο θα υποβληθεί το έργο στο πρόγραμμα.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ


































































































