Με την καθαρογραφή της δικαστικής απόφασης ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για να αποκτήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου το ακίνητο ιδιοκτησίας Μαγουλιανού, που βρίσκεται στην βορειοδυτική γωνία του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδος.
Με την απόφαση καθορίστηκε προσωρινή τιμή μονάδος για την απαλλοτρίωση. Αφού οριστικοποιηθεί η τιμή, το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ των δικαιούχων, οι οποίοι, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, επέδειξαν θετικό πνεύμα και ήταν πολύ συνεργάσιμοι, κατανοώντας με τη συμβολή και των εκπροσώπων της τοπικής Εκκλησίας, την ανάγκη απελευθέρωσης και απόδοσης του χώρου σε κοινή χρήση.
Με την κατάθεση των χρημάτων στο ΤΠΔ η απαλλοτρίωση θεωρείται συντελεσθείσα. Από τη στιγμή που το κτίσμα εκκενωθεί χωρίς καθυστέρηση, ο Δήμος σκοπεύει να προχωρήσει σύντομα σε έκδοση άδειας κατεδάφισης, για να απελευθερωθεί ο χώρος.
Είναι η τρίτη φάση, αφού ήδη έχουν προηγηθεί άλλες δύο πράξεις αναλογισμού για τα κτίσματα που περιβάλλουν τον ιερό ναό και απαλλοτριώνονται και κατεδαφίζονται σταδιακά. Εκκρεμεί στην πίσω γωνία η οριστικοποίηση της πράξης αναλογισμού, μετά τις ενστάσεις επί των πινάκων που εστάλησαν στους ιδιοκτήτες, αφού προσδιοριστεί από το δικαστήριο και γι’ αυτά προσωρινή τιμή μονάδας, έχοντας ως προηγούμενο την τιμή για το ακίνητο Μαγουλιανού.
«Ελπίζω μέχρι το τέλος της θητείας μας στη δημοτική αρχή, όλος ο χώρος γύρω από την Αγία Τριάδα να έχει καθαριστεί», σημείωσε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη η σύνταξη μελέτης συνολικά για τη νέα μορφή και λειτουργία που θα λάβει η Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
































































































