Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την ίδρυση νέων σχολικών δομών στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, μετά από προγραμματισμένες και στοχευμένες ενέργειες και σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της απόφασης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για την ανάγκη ενίσχυσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ιδρύεται το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Σητείας με έδρα το ΕΠΑ.Λ. Σητείας. Το νέο αυτό Ε.Κ. αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην παροχή ποιοτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στους/στις μαθητές/τριες της περιοχής, προσφέροντας πρόσβαση σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Επιπλέον, από το σχολικό έτος 2025-2026, το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου ενισχύεται με την προσθήκη Λυκειακών Τάξεων, διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη συνέχιση της μουσικής και γενικής παιδείας για τους/τις μαθητές/τριες της Π.Ε. Λασιθίου, μέσα σε ένα δημιουργικό και παιδαγωγικά εξελιγμένο περιβάλλον.
Παράλληλα, στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας ιδρύεται ο Τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας, ένας τομέας με υψηλή κοινωνική και επαγγελματική αξία, που έρχεται να καλύψει ουσιαστικές ανάγκες τόσο των μαθητών/τριών όσο και της τοπικής κοινωνίας. Η ίδρυση του εν λόγω τομέα προσφέρει σε εργαζόμενους/ες μαθητές/τριες και ενήλικες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξειδίκευση σε επαγγέλματα υψηλής ζήτησης στον τομέα της υγείας και της φροντίδας. Πρόκειται για μια εξέλιξη που ενισχύει την κοινωνική διάσταση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και προωθεί την ισότητα στις ευκαιρίες μάθησης και επαγγελματικής αποκατάστασης.
Η ίδρυση αυτών των νέων δομών δεν αποτελεί μόνο μία διοικητική πράξη αλλά μια ουσιαστική επένδυση στο μέλλον της νέας γενιάς. Επιβεβαιώνει τη σταθερή προσήλωση της ΔΔΕ Λασιθίου στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και στην ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών/τριων σε σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση.
Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Λασιθίου κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης, με αίσθημα ευθύνης δηλώνει:
«Η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στο Λασίθι αποτελεί απτή απόδειξη ότι όταν υπάρχει όραμα, σχεδιασμός και συνεργασία, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα για την παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας».
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου συνεχίζει αταλάντευτα την προσπάθεια αναβάθμισης του εκπαιδευτικού χάρτη της περιοχής, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας.
Εκ της Διευθύνσεως Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου