Το «Πνεύμα της Σκάλας»… παραμένει «ζωντανό», παρά τις επανειλημμένες αναβολές και ακυρώσεις αλλά και την έντονη κριτική που έχει δεχτεί για ορισμένες από τις παρεμβάσεις καλλιτεχνών στο δημόσιο χώρο της πόλεως. Το δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης, ανακοινώνοντας ότι ο ΠΑΟΔΑΝ είναι σε επαφή με καλλιτέχνες για νέες παρεμβάσεις σε επιλεγμένες σκάλες. Μια καλλιτέχνιδα με την οποία συζητά ο ΠΑΟΔΑΝ είναι η εικαστικός Ειρήνη Λιναρδάκη.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΔΑΝ, μέλη έθεσαν το ζήτημα απομάκρυνσης στοιχείων προηγούμενης παρέμβασης στη σκάλα της οδού Φιλελλήνων, που έχει βανδαλιστεί και ό,τι έχει απομείνει συνιστά επικίνδυνες παγίδες για τους πεζούς που την κατεβαίνουν ανυποψίαστοι.
Υπάρχουν επίσης αιτήματα για τρεις (προς το παρόν) εικαστικές εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη, που θα εγκριθούν, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα ισχύοντα πρωτόκολλα προστασίας για το κοινό. Υπό εξέταση είναι επίσης η διοργάνωση έκθεσης γλυπτών με έργα καλλιτεχνών του τόπου μας, η οποία να φιλοξενηθεί σε κάποιο αρχαιολογικό ή άλλο δημόσιο χώρο.




































































































