Σε εξέλιξη είναι στα δυο αμφιθεάτρα του 2ου – 3ου Γυμνασίων και 1ου – 2ου Γενικών Λυκείων Αγίου Νικολάου το Μαθητικό Φεστιβάλ «Λόγου Παίγνια – Δίκης Μίμησης», με τη συμμετοχή ομάδων Ρητορικής απ’ τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.
Το πρωτοποριακό σε αυτή την διοργάνωση είναι ότι δεν έχει ανταγωνιστικό, αλλά παιγνιώδη χαρακτήρα. Οι μαθητές μετέχουν σε ατομικά και ομαδικά παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες προφορικής έκφρασης, αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα και τη δημιουργική τους σκέψη και μαθαίνουν να επιχειρηματολογούν με τεκμηρίωση, σεβόμενοι την διαφορετική άποψη και τον δημοκρατικό διάλογο.
Η σημερινή πρώτη ημέρα θα κλείσει με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι και η αυριανή ημέρα με την διεξαγωγή εικονικής δίκης και βέβαια τις βραβεύσεις όλων των παιδιών.

































































































