Αλλαγή «στρατηγικής» για την κατασκευή του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού αποφάσισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, διαπιστώνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά το ξεκαθάρισμα του τοπίου, από πλευράς Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Κρήτης, για το κονδύλι που θα προκύψει από τις εκπτώσεις των έργων που εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης, με το οποίο είχε υποσχεθεί ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ότι θα χρηματοδοτούσε την κατασκευή του σταθμού.
Ο Δήμαρχος βλέποντας να διαρρέει και το φθινόπωρο χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα, σπεύδει τώρα να ξεκινήσει τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτώντας το από ιδίους πόρους του Δήμου. Ως γνωστόν, ο Δήμος διαθέτει χρηματικό υπόλοιπο 12 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες.
Η μελέτη την οποία έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, είναι ώριμη εδώ και πολύ καιρό και, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ, δρομολογεί τη διαδικασία με στόχο να δημοπρατηθεί το έργο μέχρι τέλος του έτους. Ήδη στην αμέσως επόμενη αναθεώρηση του Προϋπολογισμού του Δήμου του 2018, θα προβλέψει εγγραφή κονδυλίου 200.000 ευρώ για το έργο. Εκτιμά ότι με την έκπτωση που θα δοθεί το κόστος του έργου θα διαμορφωθεί στα επίπεδα 2,5 εκατομμυρίων περίπου, οπότε ενόψει και της κατάρτισης του Προϋπολογισμού του 2019, θα προβλέψει κονδύλι 1.000.000 ευρώ και για το 2020 θα απαιτηθούν άλλα 1,5 εκατομμύρια για την ολοκλήρωσή του.
Εάν, όμως, στη διάρκεια της εξέλιξης της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου, μέχρι τέλος του έτους προκύψει κάτι νεώτερο από την Περιφέρεια Κρήτης, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα ένταξης και χρηματοδότησης του Βρεφονηπιακού Σταθμού από τα υπόλοιπα του προγράμματος του ΕΣΠΑ, τότε θα διακοπεί η διαδικασία δημοπράτησης από πλευράς του Δήμου, είπε ο κ. Ζερβός, τονίζοντας ότι δε χωρεί περαιτέρω καθυστέρηση.
Όπως προβλέπει η μελέτη, την οποία υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μελετών του Δήμου Μαρία Πρατσινάκη, ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα κατασκευαστεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου επί της οδού Παστέρ, νότια του κτιρίου Χρονίων Παθήσεων στο O.T. (Κ.Φ.) 283 στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης.
Με βάση τους όρους δόμησης, η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 1.787,584 τ.μ. ενώ η τελική επιφάνεια του κτιρίου είναι 1628,55 τ.μ. και εξαντλείται, σε δύο ορόφους.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ





































































































