Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΤι σηματοδοτεί η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στο Ν. Λασιθίου

Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη στο Ν. Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, ακολουθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή η Ανατολική Κρήτη, ενώ έπονται η Ρόδος, η Κέρκυρα κι άλλες περιοχές της χώρας που ετοιμάζεται να επισκεφτεί τις επόμενες δύο εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας.

Η βασική στρατηγική μέχρι το τέλος Ιουλίου είναι η «πορεία προς το λαό» του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με μια συγκεκριμένη στόχευση: Να δώσει το στίγμα της νέας πολιτικής θέσης του Σύριζα. Θέτοντας το δεδομένο της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ξεκαθαρίσει πως ο ίδιος και το κόμμα του, είναι έτοιμοι για την μεγάλη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια δεδομένη μετωπική σύγκρουση, η οποία μάλλον δεν θα αργήσει να έρθει κι όπως εκτιμούν στο επιτελείο του κ. Τσίπρα θα μπουν στην τελική ευθεία από το Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ η επίσκεψη λοιπόν στο Λασίθι και το Ηράκλειο, δεν είναι τυχαία. Έρχεται ακριβώς για να κορυφώσει την αντιπαράθεση του Σύριζα με τη Νέα Δημοκρατία και του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν την επικράτηση της θερινής ραστώνης. Και δεν υπάρχει πιο προνομιακός χώρος, για να μετρηθεί η απήχηση του μηνύματος από την Ανατολική Κρήτη, όπου τα ποσοστά του Σύριζα και η κυριαρχία του είναι καταγεγραμμένη.

Στο πλαίσιο αυτό, στο επιτελείο του αποφάσισαν πως πρέπει να έχει επαφή με τους τοπικούς φορείς και το λαό. Συνεπώς, έχουν κανονιστεί και θα ανακοινωθούν συναντήσεις με φορείς, οι οποίες θα ξεκινήσουν από το Λασίθι και θα γίνουν τόσο στην Ιεράπετρα όσο και στον Άγιο Νικόλαο.

«Είναι ξεκάθαρο πως θα εκφράσει τις θέσεις του κόμματος για τα μεγάλα ζητήματα που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην ατζέντα και παράλληλα θα δει εργαζόμενους», δηλώνουν στην ΑΝΑΤΟΛΗ από το στενό πυρήνα συνεργατών του προέδρου του Σύριζα, εκεί όπου ετοιμάζουν πυρετωδώς και καθημερινά τις τελευταίες μέρες, τόσο την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Κρήτη, αφού και οι δύο αυτές επισκέψεις αποτελούν βαρόμετρο για την κοινωνική αντίδραση «απέναντι στην αποτυχία της κυβέρνησης».

Το γεγονός πως ο Σύριζα και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας παρουσίασε πριν δύο εβδομάδες τις θέσεις του κόμματος για την εργασία και την άποψη για το οκτάωρο που συνοδευτήκαν με έντονη κριτική προς τις επιλογές της κυβέρνησης, δεν θα περάσει απαρατήρητο. Αντίθετα θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας που θα έχει και θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Υγεία – Τουρισμός – Εργασία

«Είναι βέβαιο πως θα μιλήσει για την εργασία, θα αναφερθεί στον τουρισμό και βέβαια δεν θα αφήσει εκτός τα Νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία, όταν θα βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα, γιατί είναι τα θέματα που μπαίνουν στην ατζέντα και από την τοπική κοινωνία», σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου του Σύριζα.

Το γεγονός πως στη μεγαλύτερη πανδημία των τελευταίων 100 ετών έχει διαφανεί, σύμφωνα με την κριτική που ασκείται, πως δεν έχει προσλάβει η κυβέρνηση ούτε ένα μόνιμο γιατρό, δίνονται λιγότερα χρήματα στον προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας σε σχέση με την περσινή χρονιά και η επιλογή είναι να κλείσουν νοσοκομεία, δεν μπορεί να μην απασχολεί την αξιωματική αντιπολίτευση. Για το Σύριζα θεωρείται μια αποτυχημένη πολιτική που δεν μπορεί να περάσει χωρίς αντίλογο.

Τόσο στον τομέα της υγείας, όσο και σε αναπτυξιακούς πυλώνες της Κρήτης όπως είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, αλλά και στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που υπάρχουν λόγω της πανδημίας και της κρίσης, ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος να εκφράσει τη θέση και τη στρατηγική του κόμματος.

Στόχος είναι σε κάθε συνάντηση που θα έχει ο κ. Τσίπρας να υπάρχει μια λογική στοιχειοθετημένης άποψης και καταγραφής των τεκμηριωμένων απόψεων και θέσεων των φορέων της κοινωνίας.

Αυτό που αναμένεται, είναι να δώσει με εμφανή και κατανοητό τρόπο την εικόνα της αποτυχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και παράλληλα την εναλλακτική λύση που κομίζει ο ίδιος και ο Σύριζα, τόσο στις συναντήσεις που θα έχει με φορείς σε Ηράκλειο και Λασίθι όσο και στην ανοικτή εκδήλωση – ομιλία που θα γίνει στο λιμάνι του Ηρακλείου.

 

 

Πρόσφατα άρθρα