Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΠοιοί τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Ποιοί τουρίστες ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Από

Ημερομηνία

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), αναλύοντας τα στοιχεία της περιόδου 2010-2020, την πρώτη θέση στις αφίξεις από την Ε.Ε. κατέχει η Γερμανία. Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ρωσία αποτελούν τις κορυφαίες χώρες εισερχόμενου τουρισμού. Από τα διαθέσιμα στοιχεία, προκύπτει ότι από τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα το 60% προέρχεται από χώρες της Ε.Ε. και το 40% από χώρες εκτός της Ε.Ε.

* Όσον αφορά στα χρήματα που δαπανήθηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του 2019, οι επισκέπτες από την Ε.Ε. ξόδεψαν περίπου 10 δισ. ευρώ, ενώ οι επισκέπτες από τον υπόλοιπο κόσμο περίπου 8 δισ. ευρώ. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα από χώρες εκτός ΕΕ, τείνουν να έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό, να μένουν περισσότερο διάστημα στη χώρα μας και να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα κατά τη διαμονή τους.

* Το 2019 την πρώτη θέση στις δαπάνες από τουρίστες εντός της Ε.Ε. κατείχαν οι Γερμανοί με 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στις πρώτες θέσεις από χώρες εκτός Ε.Ε. βρίσκονταν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί τουρίστες με δαπάνες ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων και 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.

* Τα στοιχεία αυτά καθιστούν σαφές ότι όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε ιδέες και εργαλεία που θα την κάνουν ακόμη περισσότερο ελκυστική στους τουρίστες εκτός Ε.Ε., όπως είναι οι αφορολόγητες αγορές.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα