Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου (ΣΕΔΕΔΑΝ) Βασίλης Ορφανάκης ανέφερε πως από τις προηγούμενες ήδη ημέρες τα συνεργεία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Βάρδα έχουν ξεκινήσει τους καθαρισμούς των εξωτερικών χώρων των σχολείων, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα το προσωπικό από τα Κοινωφελή προγράμματα του Δήμου καθαρίζει και εσωτερικά τους σχολικούς χώρους.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ, η διαδικασία της πρόσληψης των 23 καθαριστριών – 12 μερικής και 11 πλήρους απασχόλησης – ολοκληρώνεται. Θέμα υπάρχει, ανέφερε, με το εάν οι 3 ώρες καθαριότητας (για τις μερικής απασχόλησης) επαρκούν ή όχι, «κάτι που βλέπουμε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο για να δούμε πώς θα το χειριστούμε».
Μάσκες-αντισηπτικά
Για την προμήθεια των μασκών, ο κ. Ορφανάκης είπε ότι γίνεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ. Από τρεις υφασμάτινες μάσκες θα δοθούν σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό και στα χέρια του Δήμου θα φτάσουν σε δύο ή τρεις διαδοχικές φάσεις.
Μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή, ο κ. Ορφανάκης θα καλέσει τους Διευθυντές να παραλάβουν τις μάσκες που αντιστοιχούν σε κάθε σχολείο.
Αντισηπτικά, πρόσθεσε, υπάρχουν ήδη από την πρώτη περίοδο της καραντίνας, οπότε και με έξοδα του Δήμου καλύφθηκαν οι ανάγκες όλων των σχολείων, ενώ για την Δευτεροβάθμια είχαν έλθει και μάσκες.
Τηλε-εκπαίδευση
Για την τηλεκπαίδευση «που όπως φαίνεται πάλι θα χρησιμοποιηθεί» όπως τόνισε, «τα σχολεία μας είναι πλήρως εξοπλισμένα με φορητές συσκευές που μπορούν να διατεθούν σε μαθητές. Στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είχε γίνει προμήθεια 70 συσκευών και στην Πρωτοβάθμια 40 «που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μαθητών που ενδεχομένως δεν θα έχουν εξοπλισμό».




































































































