Σε τροποποίηση του Προϋπολογισμού του 2025 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου προχώρησε το Δ.Σ. του νομικού προσώπου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημήτρη Αγαπητού.
Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2026, το οποίο προβλέπει:
*Εργασίες αναβάθμισης λιμένα και χερσαίας ζώνης λιμένα με προϋπολογισμό 540.000 ευρώ. Αφορά χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας η οποία είχε εγκριθεί κατ’ αρχήν επί υπουργίας Γιάννη Πλακιωτάκη χωρίς όμως στο μεσοδιάστημα να υλοποιηθούν τα προταθέντα έργα και η οποία επικαιροποιήθηκε πρόσφατα, διατηρώντας το αρχικό ύψος της χρηματοδότησης.
* Εγκατάσταση υποβρύχιου φωτισμού περιμετρικά της λίμνης Αγίου Νικολάου, με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ.
*Επισκευή – συντήρηση και ενίσχυση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο λιμάνι Αγίου Νικολάου, με προϋπολογισμό 8.000 ευρώ.
*Επισκευή – συντήρηση και ενίσχυση του ηλεκτρικού ρεύματος στον Ορμο Καθολικού, από τη Σπηλιά ως το Μπουρούνι, με προϋπολογισμό 18.600 ευρώ.
* Αντικαταστάσεις – επισκευές στο δίκτυο φωτισμού στον Ορμο Καθολικού, στα σημεία πρόσδεσης των σκαφών και αντικατάσταση φωτιστικών και καλωδιώσεων που έχουν καταστραφεί, με προϋπολογισμό 4.000 ευρώ.
Κατόπιν σχετικής παρέμβασης του μέλους του Δ.Σ. Γ. Λουκάκη, το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης στην ένταξη στο πρόγραμμα και της συντήρησης – αποκατάστασης της εξέδρας της λίμνης.
Το πρόβλημα στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού
Ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Δημ. Αγαπητός αναφερόμενος αναλυτικότερα στις ανάγκες των προγραμματισμένων παρεμβάσεων που προγραμματίζονται, είπε ότι κατά την εκτέλεση του έργου «Επισκευές – συντηρήσεις και επεμβάσεις» τοπικού χαρακτήρα στον υφιστάμενο δρόμο της χερσαίας ζώνης λιμένος στην περιοχή Όρμου Καθολικού, μετά και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων, αποκαλύφθηκε εντονότερα το ήδη υπάρχον πρόβλημα στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της περιοχής από την παιδική χαρά έως και τη σπηλιά, κάτι που δεν είχε προβλεφθεί κατά τη σύνταξη της μελέτης του έργου. Κρίθηκε απαραίτητη η επιδιόρθωσή του, προκειμένου να αποκατασταθεί ο φωτισμός στην περιοχή και να εκλείψει ο κίνδυνος ατυχήματος εξ αιτίας των καλωδίων, των σπασμένων φρεατίων, των χαλασμένων στύλων φωτισμού, κλπ.
Η αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο συγκεκριμένο τμήμα της περιοχής σύμφωνα με την έρευνα αγοράς θα στοιχίσει περίπου 15.000,00 χωρίς το ΦΠΑ 24% συμπεριλαμβανομένων και των υλικών.
Στη λίμνη
Η ομαλή φωταγώγηση των πρανών της λίμνης είναι ένα πρόβλημα που έχει επισημανθεί εδώ και πολύ καιρό, αφού συχνά πυκνά το σύστημα όλο έπεφτε και η λίμνη βυθιζόταν στο σκοτάδι και στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα το σήμα κατατεθέν της πόλεως να υποβαθμίζεται και να δυσφημείται.
Ο κ. Αγαπητός επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού περιμετρικά της λίμνης λόγω υγρασίας και παλαιότητας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής φωτισμός και εξ αιτίας του φθαρμένου πίνακα διανομής ρεύματος, των στύλων ηλεκτροφωτισμού να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
«Η λίμνη είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην υπάρχει επαρκής φωτισμός με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος των επισκεπτών που χρησιμοποιούν τις σκάλες και τα πεζοδρόμια της περιοχής. Επίσης η εικόνα που παρουσιάζεται εξ αιτίας του ελλιπούς φωτισμού είναι δυσφημιστική για την περιοχή και κατ’ επέκταση για την πόλη. Η αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο συγκεκριμένο τμήμα της περιοχής σύμφωνα με την έρευνα αγοράς θα στοιχίσει περίπου 6.000 χωρίς το ΦΠΑ 24% συμπεριλαμβανομένων και των υλικών», εξήγησε ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.
Στην Κιτροπλατεία
Επίσης, απαιτείται αποκατάσταση παροχής ρεύματος και συντήρηση φωτισμού στην Κιτροπλατεία (από το γλυπτό «Κέρας» έως την «Κερά Καλή») με προϋπολογισμό δαπάνης 3.000 χωρίς το ΦΠΑ 24% συμπεριλαμβανομένων και των υλικών. «Η εργασία αυτή κρίνεται απαραίτητη με δεδομένο ότι, τα παραπάνω σημεία έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, τόσο από τουρίστες, όσο και από ντόπιους περιπατητές, γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι σκοτεινά. Όπως ξέρετε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της χερσαίας ζώνης αρμοδιότητας ΔΛΤΑΝ ξεπερνά τα 7χλμ με συνέπεια τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό κονδύλια να μην επαρκούν και ενισχύονται με 7.000 χωρίς ΦΠΑ 24% για «Υλικά συντήρησης και επισκευής ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων», είπε ο κ. Αγαπητός.





































































































