Το ΤΕΙ δημιουργεί Φοιτητικές Εστίες και αναζητά κατάλληλα κτίρια σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία

Στη δημιουργία εστιών που θα στεγάσουν τους φοιτητές προτίθεται να προχωρήσει η Διοίκηση του του ΤΕΙ σε όλη την Κρήτη. Είναι αξιοσημείωτο πως ανάμεσα στις περιοχές που αναζητούνται κτίρια για να αξιοποιηθούν σχετικά, βρίσκονται τόσο ο Άγιος Νικόλαος όσο και η Σητεία που διαθέτουν από ένα τμήμα του ΤΕΙ η κάθε πόλη.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αναζητούμε κτίρια», επισημαίνει ο Πρύτανης Νίκος Κατσαράκης, εξηγώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι υπάρχει πραγματική διάθεση να βρεθούν στεγαστικές λύσεις σε όλες τις πόλεις που φιλοξενούν τμήματα του ΤΕΙ. Για το σκοπό αυτό πρέπει να υπάρξουν οι ανάλογες προτάσεις κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει το τεχνικό συμβούλιο του ΤΕΙ και είναι τα κτίρια να μπορούν είτε να επισκευαστούν σε σημαντικό βαθμό είτε και να ανακατασκευαστούν ώστε να γίνουν φοιτητικές εστίες.

Προφανώς και οι προϋποθέσεις της νομιμότητας και των απαιτούμενων χώρων είναι κρίσιμες, μαζί με τις άλλες προδιαγραφές που τίθενται από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη που σηματοδοτεί τη λειτουργική σχέση που διατηρούν τα τμήματα με το ΤΕΙ Κρήτης και την σημασία τους τόσο για το ίδρυμα όσο και την αναβάθμιση του ιδρύματος που βρίσκεται προ των πυλών στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Εφόσον προκύψει ενδιαφέρον έχουμε τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε τις προτάσεις που θα κατατεθούν και αν υπάρξει μία καλή που θα πληροί τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε και να χρηματοδοτηθεί για να δημιουργηθεί εστία. Προφανώς και υπάρχει προεργασία και γνωρίζουμε πως έχουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το Υπουργείο, για αυτό άλλωστε και προχωρούμε, ευελπιστούμε πως θα υπάρξει θετική εξέλιξη», υπογραμμίζει ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ