Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕκατοντάδες τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Αγ. Νικολάου

Εκατοντάδες τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Αγ. Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Αύξηση που μετά την περίοδο του Πάσχα ξεπερνά ποσοστιαία ακόμη και το 70% καταγράφεται στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνονται στον Δήμο Αγίου Νικολάου, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ η αρμόδια αντιδήμαρχος Υγείας Ευαγγελία Φανουράκη.

Η άρση από 1ης Ιουνίου όλων των περιοριστικών μέτρων σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας ντόπιων και τουριστών – και άρα και του συγχρωτισμού – αλλά και η επιστροφή σε καθεστώς κανονικότητας και στην κοινωνική ζωή (εκδηλώσεις, συνέδρια,κ.ά.) συνετέλεσαν όλα μαζί σε αυτή την επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής.

Άλλωστε, τα 16.115 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες από τον ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα (σε συνέχεια των 20.084 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη), εκ των οποίων τα 193 σε επίπεδο νομού Λασιθίου (σ.σ. 227 ήταν προχθές), καταδεικνύουν την εκ νέου έξαρση της πανδημίας, με τη «βοήθεια» των υποπαραλλαγών 4 και 5 της Όμικρον.

Σύμφωνα δε με την κ. Φανουράκη, την τρέχουσα περίοδο καθημερινά ενεργά στην περιοχή του Αγίου Νικολάου είναι περί τα 50 με 60 κρούσματα, που «μεταφράζονται» σε περίπου 500 ενεργούς νοσούντες με κορωνοϊό το τελευταίο πενθήμερο.

«Ηθική υποχρέωση η δήλωση της νόσησής μας»

Ορμώμενη από τους αριθμούς αυτούς, η ίδια απευθύνει από την πλευρά της ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να φορούν τη μάσκα τους όταν εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ή όταν βρίσκονται σε μέρη όπου επικρατεί συνωστισμός – και ειδικά εάν ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αλλά και καλεί όποιον έχει ύποπτο σύμπτωμα και διαγιγνώσκεται θετικός να το δηλώνει και να μην το κρατά κρυφό. «Είναι ηθική μας υποχρέωση να προστατεύσουμε την κοινωνία, εάν θα εμβολιαστούμε είναι καθαρά ατομική επιλογή του καθενός, το εάν θα δηλώσουμε τη νόσησή μας είναι μεγάλη ηθική ευθύνη».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα