Δύο κρούσματα της μετάλλαξης “Όμικρον” εντοπίστηκαν στη Σητεία, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγο στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου Μανόλης Ανδρεαδάκης.
Σύμφωνα με τον Διοικητή και με βάσει όσων έχουν μέχρι στιγμής γίνει γνωστά, πρόκειται για άτομα που είχαν επιστρέψει πρόσφατα από χώρα του εξωτερικού.
Και οι δύο, μετά από ύποπτα συμπτώματα που εκδήλωσαν υπεβλήθησαν σε τεστ τα οποία μετά τον έλεγχο που έγινε στο Ελληνικό Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ “έδειξαν” ότι και τα δύο δείγματα ανήκουν στο στέλεχος της “Όμικρον”.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεαδάκη, οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για καλή κατάσταση των εν λόγω κρουσμάτων.
Βάσει και νεότερης ενημέρωσης της “Α” στην περιοχή έχουν εντοπιστεί και άλλα στελέχη της νέας μετάλλαξης, με την ιχνηλάτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες να συνεχίζεται.
Ν.Σ.