Βιβλιοπαρουσίαση του «Μονομαχία στην Ιερά Οδό» και «Μικρά Κατασκοπευτικά» του Ανδρέα Αποστολίδη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025 και ώρα 20:00 στη Στέγη ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ (Β. Κορνάρου 97, Σητεία).
Ο Ιωσήφ Καμπανάκης, πρώην Αναλυτής Εγκληματολογικών Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, συζητάει με τον συγγραφέα Ανδρέα Αποστολίδη για τα αστυνομικά μυθιστορήματα, το οργανωμένο έγκλημα και την κατασκοπία με αφορμή τις έρευνες, τα ντοκιμαντέρ και τα πιο πρόσφατα βιβλία του «Μονομαχία στην Ιερά Οδό» και «Μικρά Κατασκοπευτικά».
Ο Ανδρέας Αποστολίδης είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Έχει εκδώσει δεκατέσσερα μυθιστορήματα και συλλογές διηγημάτων, όπως «Το φάντασμα του Μετρό», «Λοβοτομή», «Βουντού», « Ένα φέρετρο για τη Σόφια» κλπ Έχει μεταφράσει περισσότερα από ογδόντα μυθιστορήματα (Ντ. Χάμμετ, Ρ. Τσάντλερ, Τζ. Ελλρόυ, Π. Χάισμιθ, Β. Ναμπόκοφ κλπ).
Έχει γράψει τις μελέτες «Αρχαιοκαπηλία και εμπόριο αρχαιοτήτων», «Τα πολλά πρόσωπα του αστυνομικού μυθιστορήματος», «Ο κόσμος του Γιάννη Μαρή», «Το μαύρο καρέ».
Ανάμεσα στα ντοκιμαντέρ του «Δύο φορές ξένος», «Το Κύκλωμα», «Πόλεμος και ειρήνη στα Βαλκάνια», «Ένας τόπος χωρίς ανθρώπους» και τελευταίο το «Λάτιν Νουάρ» (Βραβείο της Ακαδημίας Κιν/φου 2022).