Εργατική Πρωτομαγιά: Πρώτος εορτασμός στην Ελλάδα το 1893
Ομιλίας Κ. Σπυριδάκη για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τους Αιγιαλούς
Η Κριτσά είναι ένα ξεχωριστό χωριό που τα έχει όλα!
Θα μειωθεί ο αριθμός των καρτών για στάθμευση στο πάρκινγκ της Μαρίνας
ΑΑΔΕ: Παράταση έως 10 Ιουνίου στη διασύνδεση ταμειακών-POS για 7.600 επιχειρήσεις
Εργατική Πρωτομαγιά, συλλαλητήρια στον Αγ. Νικόλαο-Σητεία και Ιεράπετρας
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Οριακό προβάδισμα Μπάιντεν επί του Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση
ΗΠΑ: F-16 συνετρίβη σε εθνικό πάρκο
Σ.Αραβία: Υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών
Βραζιλία: 5 νεκροί, 18 αγνοούμενοι έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στον νότο
ΗΠΑ: Η αστυνομία μπήκε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και συνέλαβε διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων

Αποκαλυπτικό βίντεο του Λιμενικού: Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου

Με τη συνοδεία τουρκικών ακταιωρών, λέμβοι με αλλοδαπούς στο Ανατολικό Αιγαίο, επιχειρούν να εισέλθουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως διαπιστώνεται από το οπτικό υλικό (βίντεο) που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία έλαβαν χώρα, τις τελευταίες ημέρες, Βορειοανατολικά της νήσου Λέσβου, πλησίον της οριογραμμής των Ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από το εν λόγω υλικό προκύπτουν, αναμφίβολα, οι εμφανείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να κατευθύνουν τις λέμβους με τους αλλοδαπούς, τις οποίες συνοδεύουν, στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, προκειμένου να εισέλθουν παρανόμως σε αυτά.

Επίσης, σε φωτογραφικό υλικό, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό βίντεο, διακρίνεται η προετοιμασία και ο απόπλους λέμβου από τις τουρκικές ακτές, με πορεία προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα προς τη θαλάσσια περιοχή της νήσου Λέσβου.

Σημειώνεται ότι, η χώρα μας διαθέτει πλέον την ικανότητα μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού να εντοπίζει τις λέμβους κατά την εκκίνησή τους από τα τουρκικά παράλια και να τις επιτηρεί ανελλιπώς, ενημερώνοντας παράλληλα τις αρμόδιες αρχές της γείτονος χώρας επ’ αυτού, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση των περιστατικών και να επιληφθούν ως οφείλουν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους Τρίτων Χωρών.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist