Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΦοιτήτρια του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου έλαβε διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό

Φοιτήτρια του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου έλαβε διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό

Από

Ημερομηνία

Μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση απέσπασε στον 22ο Διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό «Economia» η φοιτήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Μέλπω Μπουραντά.

Το διαγωνισμό οργάνωσε το περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση», αποκλειστικός συνεργάτης του «The Economist». Το θέμα του φέτος ήταν ιδιαίτερα επίκαιρο: «Restarting Greece: Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Οι συμμετοχές από διάφορες χώρες του κόσμου υπερέβησαν τις 300.

Φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού έλαβαν μέρος γράφοντας (ατομικά ή ομαδικά) εργασίες 2.000 λέξεων πάνω σε επίκαιρα θέματα οικονομικής επιχειρηματικότητας. Οι εργασίες, αφού αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, διακρίνονται και βραβεύονται.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαϊκή θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.

Η κ. Μπουραντά συμμετείχε στον διαγωνισμό με θέμα «Clustering: δημιουργία και προώθηση επιχειρησιακών δικτύων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή ή /και δευτερογενή τομέα» και κατετάγη στην τελική δεκάδα, καταλαμβάνοντας τελικά την ένατη θέση.

Η Μέλπω Μπουραντά είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου και συναγωνίστηκε ατομικά με επιτυχία τους αρκετούς συμμετέχοντες φοιτητές ανεξαρτήτως βαθμίδας, ακόμα και μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς από διάφορες χώρες, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν και σε ομάδες.

Από την διάκρισή της στο διεθνή διαγωνισμό κέρδισε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Με αφορμή τη διεθνή διάκριση η φοιτήτρια, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου, καθηγητής Στέλιος Παπαδάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κώστας Παναγιωτάκης και ο επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Νικόλαος Τριχάς, που προέτρεψε την κ. Μπουραντά να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, παραχώρησαν συνέντευξη στην ΑΝΑΤΟΛΗ.

«Θα ήταν μεγάλη παράλειψη εκ μέρους μου», δήλωσε η κ. Μπουραντά, «να μην αναφερθώ και σε όλα όσα μας έχουν διδάξει οι καθηγητές του Τμήματός μας. Το Τμήμα μας συνδυάζει εκτός από τα καθιερωμένα μαθήματα, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά, και αρκετά μαθήματα τεχνολογίας, μαθηματικών και πληροφορικής, τα οποία μας παρέχουν τη δυνατότητα να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να κατανοούμε τις διεθνείς αγορές και να έχουμε μία ολοκληρωμένη οπτική της σύγχρονης Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Τμήμα του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο δίνει σε εμάς τους φοιτητές το συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, έναντι άλλων σχολών δημόσιων και ιδιωτικών».

«Η διάκριση της φοιτήτριας Μέλπως Μπουραντά στον 22ο Διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό “Economia”, αναδεικνύει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Τμήμα και το υψηλό επίπεδο των φοιτητών, αλλά και των καθηγητών μας. Αναμένουμε φέτος να συνεχιστεί η αυξανόμενη ζήτηση του Τμήματος από τους υποψήφιους φοιτητές. Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια  στην Μέλπω Μπουραντά για την πολύ σημαντική διάκρισή της και να της ευχηθούμε να έχει πάντοτε επιτυχίες στην ζωή της», σημείωσαν οι διδάσκοντες.

Η ιστοσελίδα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ με έδρα τον Άγιο Νικόλαο είναι: www.teicrete.gr/bm

Περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό «Economia» στο http://economia.gr/el/article/category/54

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα