Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΈπρεπε να αποτραπεί η μετάδοση της φωτιάς σε σκάφη στη Μαρίνα και...

Έπρεπε να αποτραπεί η μετάδοση της φωτιάς σε σκάφη στη Μαρίνα και παράλληλα να αποφευχθεί η ρύπανση των νερών

Από

Ημερομηνία

Ολοσχερής ήταν η καταστροφή από πυρκαϊά του παλιού ξύλινου τουριστικού σκάφους «Σιρόκο», μήκους 22 μ., το οποίο επί μια δεκαετία περίπου είχε ανελκυστεί και παρέμενε σε υποστυλώματα, στη χερσαία ζώνη της μαρίνας Αγίου Νικολάου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Τραντά στην ΑΝΑΤΟΛΗ, η αποσύνθεση του ξύλου από το οποίο ήταν κατασκευασμένο ήταν σε βαθμό που στις 6 Οκτωβρίου του 2019 το υλικό είχε υποχωρήσει και τα υποστυλώματα είχαν εισχωρήσει στο εσωτερικό, δίνοντας επικίνδυνη κλίση στο παλιό σκαρί και πλακώνοντας μια βάρκα που βρισκόταν από κάτω.

Η πυρκαϊά έγινε αντιληπτή από περιοίκους περίπου στις 1.20 ξημερώματα της Κυριακής και αφού ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία έσπευσε με τέσσερα οχήματα  και 14 άνδρες και ξεκίνησε την επιχείρηση κατάσβεσης που διήρκεσε μέχρι τις 4  π.μ. περίπου, όταν κατάφερε να ελέγξει τη φωτιά. Ο αγώνας ήταν διπλός, όπως εξήγησε μιλώντας  στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Γαρεφαλάκης. Από τη μια έπρεπε να αποτραπεί η μετάδοση της φωτιάς σε παρακείμενα σκάφη και παράλληλα να αποφευχθεί η ρύπανση των νερών της μαρίνας.

Από το προσωπικό της μαρίνας στήθηκε άλλη επιχείρηση εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα αντιρρυπαντικά μέτρα, αφού οι ποσότητες νερού που χρησιμοποιούνταν για την κατάσβεση παρέσερναν το καυτό μίγμα από καμένα και ρευστοποιημένα υλικά του σκάφους με προορισμό τη νηοδόχο. Αυτό, όπως είπε ο κ. Γαρεφαλάκης, απεφεύχθη και το νερό της μαρίνας  διατηρήθηκε καθαρό χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ναυτών που έσπευσαν τη νύχτα στον τόπο της πυρκαϊάς. Η δουλειά που έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό της μαρίνας ήταν πάρα πολύ καλή, τόνισε.

Η αιτία της πυρκαϊάς παραμένει άγνωστη και το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. έχει ήδη λάβει καταθέσεις από το προσωπικό της μαρίνας και θα μελετήσει επίσης το οπτικό υλικό από τις ηλεκτρονικές κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν εκεί.

Πρόσφατα άρθρα