ΑρχικήΆλλα νέαΑπόψειςΑ. Πανταζής, ποια η τύχη των έργων που χρηματοδότησε η Περιφέρεια και...

Α. Πανταζής, ποια η τύχη των έργων που χρηματοδότησε η Περιφέρεια και υλοποίησε ο Δήμος Ιεράπετρας;

Από

Ημερομηνία

Σε αχρηστία παραμένουν έργα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Κρήτης, και υλοποίησε ο Δήμος Ιεράπετρας, έργα όπως οι δεξαμενές στην τοπική κοινότητα Χριστού και στην κοινότητα  Σχινοκαψάλων.

Συγκεκριμένα οι δυο δεξαμενές που θα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης  και κατασκευάστηκαν στην κοινότητα Χριστού πριν 30 μήνες αλλά και μια νεότερης κατασκευής, παραμένουν εκτός λειτουργίας με έντονα τα σημάδια εγκατάλειψης πριν καν παραδοθούν σε χρήση.

Το πρωτόγνωρα μεγάλο χρονικό διάστημα αχρησίας είχε ως αποτέλεσμα οι δεξαμενές να παρουσιάσουν ρωγμές και έντονα ‘’σκασίματα’’  στο σκυρόδεμα και δυστυχώς ενώ πρόκειται για σχετικά νέα έργα, χρειάστηκε  να γίνουν νέες παρεμβάσεις με μονωτικό υλικό για να σταματήσουν οι διαρροές που δημιουργήθηκαν, αφού οι  δεξαμενές έμειναν χωρίς νερό.

Αντίστοιχο πρόβλημα έχει προκύψει και με την δεξαμενή  στην τοπική κοινότητα Σχινοκαψάλων όπου και σε αυτήν την περίπτωση η δεξαμενή έσκασε πριν καν συνδεθεί στο δηκτικό άρδευσης. Το χειρότερο όμως δεν είναι οι ρωγμές που παρουσιάστηκαν στις δεξαμενές αλλά ο ανύπαρκτος σχεδιασμός για την σύνδεση τους και την κατασκευή των απαιτούμενων δικτύων έτσι ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν για να αποδώσουν στους κατοίκους και στους παραγωγούς τα οφέλη για το οποία και κατασκευάστηκαν.

Τις παραπάνω περιπτώσεις εντόπισε ο επικεφαλής της παράταξης  μας κ. Αργύρης Πανταζής όταν επισκέφθηκε τα έργα και συνομίλησε με κατοίκους αλλά και παραγωγούς που έχουν τις καλλιέργειες τους στις κοινότητες Χριστού και Σχινοκαψάλων. Η μόνη έγνοια της δημοτικής αρχής ήταν να βγουν οι φωτογραφίες, να κερδίσουν τις εκλογές και μετά ότι ήθελε προκύψει. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται έλεγε ο σοφός λαός.

Ελπίζουμε μετά την ανάδειξη του θέματος να υπάρξει θετική εξέλιξη μιας και τα παραπάνω έργα έχουν κατασκευαστεί με πόρους της Περιφέρειας Κρήτης και παραμένουν ανενεργά  εδώ και τρία ολόκληρα  χρόνια.

Για την δημοτική παράταξη ΄΄ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ’’          

Ο Επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα