Αρχική_Τοπικά νέαΣυρροή κρουσμάτων σε δημοτικό σχολείο στο Δήμο Ιεράπετρας, τα μισά παιδιά θετικά...

Συρροή κρουσμάτων σε δημοτικό σχολείο στο Δήμο Ιεράπετρας, τα μισά παιδιά θετικά στον κορωνοϊό

Από

Ημερομηνία

Συρροή κρουσμάτων σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο των Μαλών, με τα μισά περίπου παιδιά να έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορωνοϊό (7 από τα 15 συνολικά), όπως μετέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η υπεύθυνη διαχείρισης covid της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μαρία Στρατάκη.

Το πρώτο παιδί διεγνώσθη θετικό τις προηγούμενες ημέρες και άλλο ένα το πρωί της Τετάρτης, με την μητέρα του να το πηγαίνει για rapid test αφού εμφάνισε συμπτώματα.

Εν συνεχεία ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και υπεβλήθησαν σε rapid test όλα τα παιδιά-στενές επαφές, από τα οποία και προέκυψαν σήμερα το βράδυ θετικά άλλα 5 παιδιά.

Σημειώνεται πως 3 μαθητές του σχολείου είναι επίσης σε καραντίνα αφού είναι συγγενείς με τα παιδιά που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, ενώ και τα υπόλοιπα 5 είναι αμφίβολο εάν θα σταλούν από τους γονείς τους στο σχολείο δεδομένης της όλης κατάστασης.

Το σχολείο, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να παρθεί απόφαση να κλείσει, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων να έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

2 ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα