Ο διεθνής ποδοσφαιριστής μας Άγγελος Χαριστέας έγινε ιδιαίτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο Euro 2004, όπου η εθνική μας ομάδα, η «πειρατική», όπως αποκαλέστηκε, έγραψε ιστορία κατακτώντας το τρόπαιο, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Ο Χαριστέας σημείωσε δύο καθοριστικά γκολ στη διοργάνωση, ένα εναντίον της Πορτογαλίας στη φάση των ομίλων και το νικητήριο γκολ στον τελικό κόντρα στην ίδια ομάδα.
- Ο Άγγελος έγραψε ένα κείμενο που διαβάσαμε στο Athenvoice που αποτελεί ύμνο για τον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα και επιλέγουμε ορισμένα απ’ όσα είπε: «Το 2004, μετά την κατάκτηση του Euro, επισκέφτηκα για πρώτη φορά τον Άγιο Νικόλαο. Από εκείνη τη χρονιά πήγαινα για περίπου 14 έτη συνεχή. Κάθε φορά έμενα οπωσδήποτε πέντε ημέρες στην πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου και τριγυρνούσαμε με τους δικούς μου ανθρώπους στις παραλίες, τα σοκάκια και σε όμορφα μέρη εκεί κοντά».
- «Η πιο έντονη στιγμή μου στο νησί είναι ένα πολύ μεγάλο πάρτι, ένα τρομερό γλέντι που κάναμε με παίκτες της Εθνικής ομάδας στην Ελούντα, έναν προορισμό που αγαπώ, με καθηλωτική φυσική ομορφιά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν βάλαμε παίκτες της Εθνικής Πορτογαλίας να χορέψουν ζεμπέκικο. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο στην Ελούντα και παίζαμε μπάλα με τα μικρά παιδιά κάτω στην παραλία».
- «Οι διακοπές στην Κρήτη έχουν πάντα για ‘μένα ωραίες δραστηριότητες. Μπάλα σε κάποια παραλία (Κολοκύθα, παραλία Πλάκας, Χιώνα), κολύμπι σε κάποια απόκρημνη θάλασσα, όλες οι παραλίες στην Ελούντα είναι όμορφες, καταδύσεις, ψάρεμα. Γύρω από τον Άγιο Νικόλαο ψάρεψα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Δεν μπορώ απλώς να κάθομαι σε μια ξαπλώστρα και να λιάζομαι. Έξω από τον Άγιο Νικόλαο υπάρχει κι ένα κατάστημα, το Bioaroma Crete, που μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου αρώματα από φυτά τα οποία φυτρώνουν αποκλειστικά στην Κρήτη και να τα μυρίσεις!»
- «Όσον αφορά τα τοπικά εδέσματα, κάθε χρόνο παίρνω λάδια και μέλια από ντόπιους παραγωγούς. Έχουν φροντίσει οι φίλοι μου να προμηθευτώ τα καλύτερα. Αγαπώ το σταμναγκάθι και το ντάκο. Έχω δεθεί με το μέρος και τους ανθρώπους, αφού δημιούργησα από την πρώτη μου φορά εκεί φιλίες που κρατούν μέχρι σήμερα. Η κρητική φιλοξενία έχει τη δική της ιστορία και παράδοση και είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο Άγγελος και τον ευχαριστούμε για τα πολλά καλά του λόγια.
ΛΕΩΝ.Κ.








































































































