Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 το ΣΔΕ Αγίου Νικολάου επιτελέσαμε την εκδήλωση της αποφοίτησης των Εκπαιδευομένων μας του Β΄ κύκλου, και γενικότερα, την τελετή της λήξης του Σχολικού Έτους 2025- 2026. Μια εκδήλωση, εξωτερικά, απλή, λιτή, «τυπική», αλλά στο βάθος της, σύνθετη, πολύπλοκη, σοβαρή, όμορφη, που εμπερικλείει και αποτυπώνει τη συνάντηση Εκπαιδευομένων και Εκπαιδευτών και τη δημιουργία δεσμών μεταξύ τους, που συνυφαίνονται λίγο – λίγο, κομματάκι – κομματάκι, αθόρυβα και σε καθημερινή βάση.
Η όλη γιορτή διενεργήθηκε μέσα σ’ ένα κλίμα χαράς, φωνών ενθουσιασμού και μεγάλης συγκίνησης, που σε κάποιους εμφανίστηκε, σε άλλους όχι! Νιώθαμε, πως μια αόρατη κλωστή αγάπης, μυστικά, ένωνε τις καρδιές όλων μας! Και καθώς περνούσαμε ανάμεσα από τους μαθητές μας, γινόμασταν οι δέκτες ερωτήσεων του τύπου: «Κυρία τι βαθμούς πήραμε»; «Περάσαμε την τάξη»; Και τότε ήταν, που διακρίναμε την «καλή» αγωνία που έχουν, δικαιολογημένα, οι μικρότερης ηλικίας μαθητές και γελούσαμε, κρυφά, αλλά και φανερά, από χαρά, γιατί διαπιστώναμε έμπρακτα, πως όλοι έχουμε ένα παιδί μέσα μας – ανεξαρτήτως ηλικίας – το οποίο ζητά εναγωνίως να ζήσει και να εκφράσει, αλλά και να αναδείξει την υπόστασή του.
Μεγάλη, επίσης, ήταν η χαρά μας, γιατί τίμησαν, με την παρουσία τους, την εκδήλωσή μας η κ. Καλλιόπη Πεδιαδίτη, Διευθύντρια στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, καθώς και η κ. Ελένη Τζερεμέ, Διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, τις οποίες ευχαριστούμε πολύ και για τη συμμετοχή τους στην απονομή των Απολυτηρίων Τίτλων στους μαθητές του Β΄ Κύκλου, καθώς και των Φύλλων Αξιολόγησης των Εκπαιδευομένων μας του Α΄ Κύκλου!
Ευχαριστούμε πολύ, επιπρόσθετα, τον κ. Γεώργιο Χαβάκη, Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου, για το μήνυμα – το γεμάτο αγάπη και πολλά όνειρα – που διεβίβασε, μέσω της Διεύθυνσης του ΣΔΕ, απευθυνόμενος στους μαθητές μας και γενικά σε όλους μας!
Ακόμη, ευχαριστούμε πολύ τους Εκπαιδευομένους μας, οι οποίοι εντάχθηκαν στο έμψυχο δυναμικό του Σχολείου μας και με εμπιστοσύνη και αγάπη δέχτηκαν να συμπορευτούμε στη συγκεκριμένη διαδικασία της μαθητείας!
Εξάλλου, ευχαριστούμε όλους τους Εκπαιδευτές, που συνέβαλαν με τον κόπο και τον αγώνα τους στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου! Χωρίς τη θυσιαστική τους προσπάθεια, τίποτε δε θα μπορούσε να ευοδωθεί!
Τέλος, πάνω από όλους και από όλα, οφείλουμε ένα ολόθερμο ευχαριστώ στον Υποδιευθυντή του ΣΔΕ Ιεράπετρας κύριο Δημήτριο Αργυράκη, καθώς και στη Διευθύντρια του ΣΔΕ Ιεράπετρας κυρία Αριστέα Πηγιάκη για την ισχυρή και συνάμα αθόρυβη και «ταπεινή» παρουσία τους στο ΣΔΕ Αγίου Νικολάου, για την αγάπη, τη στήριξη και τη βαθύτατη ανθρωπιά τους, όχι μόνο στους Εκπαιδευομένους, αλλά και σε μας τους Εκπαιδευτές – στοιχεία τα οποία απέδειξαν πολλές φορές σε όλους μας – γιατί χωρίς αυτά μία/ένας Εκπαιδευτικός δεν μπορεί να αφεθεί και να ξετυλίξει όλο το εύρος των δυνατοτήτων της/του κι έτσι να προσφέρει στους μαθητές της/του!!!
Ευχόμαστε σε όλες και όλους Καλή ξεκούραση και Καλό Καλοκαίρι!!!
Ευφροσύνη Στιβαχτοπούλου Εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Γλώσσας του Παραρτήματος ΣΔΕ Αγίου Νικολάου
Δημήτριος Αργυράκης Υποδιευθυντής του ΣΔΕ Ιεράπετρας






































































































