Ο 37χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη στον Άγιο Νικόλαο φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στη Χαμάς, καθώς και τις επαφές του με άτομα που έχουν συλληφθεί στην Κύπρο για σχεδιαζόμενες επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων.
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, δεν είχε ακόμη κατασκευάσει εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά είχε ήδη προμηθευτεί μέσω διαδικτύου υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 37χρονος είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο της Χαμάς στη Μαλαισία, μια από τις χώρες που προτιμούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις για τα «μαθήματα».
Ο 37χρονος αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Θυμίζουμε ότι: συνελήφθη σε κοινή επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), ένας 37χρονος αλλοδαπός παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται πως είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, καθώς και για λήψη εκπαίδευσης, ταξίδι και σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών. Η επιχείρηση σύλληψης έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Αγ. Νικόλαο και σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία των αρχών, ο 37χρονος φέρεται να συνδέεται με άτομα που συνελήφθησαν πρόσφατα στην Κύπρο για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες στην Κρήτη και την Αθήνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μέσα αποθήκευσης δεδομένων, τραπεζικές κάρτες και εργαστηριακός εξοπλισμός.
































































































