Την ανακαίνιση και αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων της Κρήτη, μεταξύ αυτών και των ΤΕΠ στα νοσοκομεία του Ν. Λασιθίου (Αγίου Νικολάου, Νεαπόλεως, Ιεράπετρας και Σητείας) καθώς και του κλιματισμού των αντίστοιχων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι 13/08/2024.
Όπως γνωστοποίησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Γιάννης Πλακιωτάκης, για το νομό Λασιθίου, στο συγκεκριμένο διαγωνισμό περιλαμβάνοντα πιο συγκεκριμένα οι εξής παρεμβάσεις:
*Στο Γ. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:
- ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΕΠ με προϋπολογισμό 336.400,00€,
- ΜΕΛΕΤΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΖΕΣΤΟΥ – ΚΡΥΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ FANCOIL ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ με προϋπολογισμό 600.000,00€.
Στο Γ. Ν. – Κ.Υ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ»:
- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕΠ με προϋπολογισμό 148.000,00€.
Στο Γ.Ν.- Κ.Υ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ:
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Τ.Ε.Π με προϋπολογισμό 224.000,00€,
- ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ με προϋπολογισμό 75.000,00€.
Στο Γ.Ν.- Κ.Υ. ΣΗΤΕΙΑΣ:
- ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΌ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ & ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΤΗΡΙΟΥ με προϋπολογισμό 248.000,00€,
- ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΕΠ με προϋπολογισμό 248.800,00€,
- ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΕΞΙ (6) WC ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ & ΧΩΡΩΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ με προϋπολογισμό 70.000,00€,
- ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ με προϋπολογισμό 300.000,00€.
«Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, όχι μόνο δεν προτίθενται να κλείσουν καμία υγειονομική μονάδα στο Λασίθι, αλλά αντίθετα προχωρούν στην αναβάθμιση και των τεσσάρων δομών.
Με σχέδιο και όραμα για τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, προχωρούμε μπροστά δίπλα σε κάθε πολίτη του Λασιθίου», επισημαίνει ο Βουλευτής Λασιθίου.





































































































