Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟλονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πρίνα-Μεσσελέρους

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Πρίνα-Μεσσελέρους

Από

Ημερομηνία

Εξακολουθεί να καίει με συνεχείς αναζωπυρώσεις η πυρκαγιά που ξέσπασε στα όρια των δήμων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας το απόγευμα της Πέμπτης. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν “μάχη” με τις φλόγες. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά στη δασική έκταση στην Τ.Κ. Πρίνας επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα και 3 Ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις νερού. Επίσης έχουμε συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής Κρήτης αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης που μιλώντας στην “ΑΝΑΤΟΛΗ” επισήμανε ότι στην μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, Σύμφωνα με τον Διοικητή, το σύνολο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή, με την προσπάθεια των πυροσβεστών να καθίσταται πιο δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Πρόσφατα άρθρα