Με αφορμή την ανακοίνωση ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη ατόμων, απόφοιτους Λυκείου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 5 μηνών, συνομιλήσαμε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού για το θέμα των προσλήψεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου. Η συζήτησή μας είχε ενδιαφέρον και… ειδήσεις:
«Εμείς από την ίδια προκήρυξη πήραμε ήδη 3 άτομα. Αυτά είναι για 5 μήνες, οπότε, μετά τον Απρίλη θα πρέπει να πάρουμε άλλα άτομα. Στην Υπηρεσία μας έχουμε ακόμα 4 μόνιμους και 2 εκπαιδευόμενους. Το καλοκαίρι θα πάρουμε περισσότερους», μας λέγει.
Οπότε, η εύλογη επόμενη ερώτησή μας ήταν: «Άρα, το Μουσείο μας θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα το καλοκαίρι του 2024;». Η απάντηση της κ. Σοφιανού μας χαροποίησε: «Το Μουσείο μας θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα, κανονικά από το Γενάρη, μόλις τελειώσουν οι εργασίες. Δουλεύουμε πυρετωδώς! Το Μουσείο είναι σχεδόν έτοιμο, οπότε για σιγουριά λέγω από Γενάρη».
Επιτέλους, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, ανοίγει ξανά, μεγαλύτερο, πιο πλούσιο και πλήρως ανακαινισμένο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου. Ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα μας ικανοποιεί πλήρως. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που πέρασε η Υπηρεσία. Το σημαντικό είναι ότι το άνοιγμα θα βοηθήσει τον τουρισμό μας, αλλά και εμάς τους ντόπιους να κατανοήσουμε καλύτερα και περισσότερο τη μοναδική ιστορία και τον πολιτισμό των ανθρώπων που έζησαν τους περασμένους αιώνες στα ίδια μέρη μ’ εμάς!
ΛΕΩΝIΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ




































































































