Με την τελετή του Αγιασμού από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, παρουσία του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, τοπικών αρχών, καθηγητών και μαθητών, ξεκίνησαν τα θερινά μαθήματα ελληνικής γλώσσας για ξενόγλωσσους φοιτητές που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του Ιουλίου.
Φέτος το πρόγραμμα έχει 31 μαθητές και για πρώτη φορά από πολλές διαφορετικές χώρες, όπως επεσήμανε ο Διευθυντής Σπουδών, φιλόλογος Μανόλης Πετάσης. Οι φετινοί μαθητές προέρχονται από την Ουκρανία, Λευκορωσία, Σερβία, Ρωσία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Ελβετία. Είναι δε σημαντικό το γεγονός ότι οι μαθητές ζητούν να συμμετέχουν για δεύτερη και τρίτη χρονιά για την πολλαπλή δυνατότητα που έχουν παράλληλα με τα μαθήματα να γνωρίσουν την περιοχή και τον πολιτισμό της Κρήτης. Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα διδάσκουν και κατά σειρά επιπέδων μαθητείας οι φιλόλογοι καθηγήτριες Μαρία Παλασίδου, Χρύσα Περάκη και Καλλιόπη Πιταροκοίλη μαζί με τον Διευθυντή Σπουδών. Το φιλολογικό απογευματινό πρόγραμμα γίνεται από την φιλόλογο Βούλα Κοκολάκη.
Παράλληλα, στο περιθώριο των μαθημάτων γίνονται διάφορες ομιλίες ενώ το συντονισμό των μαθημάτων έχουν οι πανεπιστημιακές καθηγήτριες Τατιάνα Μπορίσοβα και Αμαλία Γεναράκη και οι πανεπιστημιακοί καθηγητής Μανόλης Δρακάκης και Ιωάννης Λίλης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
































































































