Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Χάρης Αλεξάκης τοποθετούμενος στο θέμα της οικονομικής κατάστασης του Δήμου, επεσήμανε ότι θα μπορούσε και εκείνος όταν ανέλαβε το 2014 να επικαλεστεί τα χρέη που είχε παραλάβει στον ΠΑΟΔΑΝ από την προηγούμενη διοίκηση, όπου η οφειλή μόνο σε νερό ήταν 480.000 ευρώ και 90.000 λοιπές απλήρωτες υποχρεώσεις, εντούτοις ο ΠΑΟΔΑΝ οργάνωσε κανονικά εκδηλώσεις.
«Τα προηγούμενα χρόνια ο τόπος αναδείχθηκε μέσα από τις εκδηλώσεις και την προβολή που πέτυχε ο τόπος και αυτό το αναγνωρίζει και σήμερα ο κόσμος. Δυστυχώς απ’ ό,τι βλέπω, εσείς δεν μπορείτε, δεν προσπαθείτε να το κάνετε. Από τις οικονομικές καταστάσεις του Προϋπολογισμού του Δήμου απ΄ όπου προκύπτει ότι βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα έσοδα κινούνται στα ίδια επίπεδο περίπου με προηγούμενα χρόνια.
Για πολιτιστικά – αθλητικά δρώμενα και εκδηλώσεις στον Προϋπολογισμό του Δήμου εμφανίζονται εγγραφές 367.000 ευρώ.
Αν και καθολικά έχει αναγνωριστεί το παράλογο του πράγματος (επιβολής ΕΝΦΙΑ εις βάρος του ΠΑΟΔΑΝ), εντούτοις εξακολουθείτε και «διαχειρίζεστε» το ζήτημα γιατί πιστεύετε ότι πλήττει μια προηγούμενη κατάσταση ή κάποιον. Και παρ’ ότι προεκλογικά μας κουνούσατε το δάκτυλο ότι θα επιλύατε με ενέργειές σας το θέμα αυτό, εντούτοις από τότε που αναλάβατε τη δημοτική αρχή δεν είδαμε τις ενέργειες που θα έκριναν θετικά την έκβασή του.
Η διοίκηση έχει συνέχεια και πίσω από όλα αυτά στα οποία αναφέρεσθε υπάρχουν άνθρωποι», τόνισε ο κ. Αλεξάκης.
«Φαγώθηκαν λεφτά»;
Μάλιστα σε κάποιο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Αλεξάκης προκάλεσε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών να απαντήσει ευθέως αν υποστηρίζει ότι «φαγώθηκαν λεφτά από κάποιον, γιατί αυτό κυκλοφορεί στην τοπική κοινωνία και αυτό γίνεται με δική σας ευθύνη γιατί αναφέρεστε σε κακοδιαχείριση», είπε.
Κάλεσε τον κ. Αρακαδάκη να παραθέσει αποδείξεις για κάποιον υπάλληλο ή αιρετό που έφαγε λεφτά γιατί όπως τόνισε «αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Με όσα δηλώνετε διαμορφώνετε μια τέτοια αίσθηση και κάτι τέτοιο δεν τιμά κανέναν», είπε.
Σχετικά με το «μαξιλάρι ασφαλείας» το οποίο επικαλέστηκε ο δήμαρχος, ο κ. Αλεξάκης είπε ότι η εκτέλεση του Προϋπολογισμού κινείται με τα εισπραχθέντα ενώ συμπεριλαμβάνονται και τα κονδύλια που διοχετεύονταν προς τα δύο καταργηθέντα νομικά πρόσωπα του Δήμου.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ


































































































