Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Koukourakis Line
Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜια θλιβερή ιστορία παιδεραστίας στον Άγιο Νικόλαο που έμεινε στο σκοτάδι

Μια θλιβερή ιστορία παιδεραστίας στον Άγιο Νικόλαο που έμεινε στο σκοτάδι

Από

Ημερομηνία

Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών
Συνεργασία Δημοτών

Μια εξαιρετικά απρόσμενη ιστορία παιδεραστίας σημειώθηκε σε τοπικό επίπεδο, όπως αναφέρει σήμερα η ΑΝΑΤΟΛΗ στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μιχάλη Ατσαλάκη.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την τελευταία δεκαετία, αλλά έμειναν στο σκοτάδι για αρκετό καιρό και παρά το γεγονός ότι υπήρξαν περίεργες συμπεριφορές σε δημόσιους χώρους. Η υπόθεση έχει ξεκαθαρίσει πως αφορά ασέλγεια ηλικιωμένου άνδρα σε ανήλικο κορίτσι κατ’ εξακολούθηση.

Δράστης, φέρεται να είναι γνωστό, αξιοσέβαστο πρόσωπο της κοινωνίας του Αγίου Νικολάου. Παλιός επαγγελματίας, υπεράνω υποψίας λόγω θέσης και ηλικίας είναι ο γηραιός άνδρας που κατηγορήθηκε για τις πράξεις αυτές.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε με καθυστέρηση, μετά την καταγγελία του κοριτσιού. Διάγοντας την δύσκολη περίοδο της εφηβείας, σκίρτησε μέσα της το ερωτικό πάθος για ένα νέο αγόρι, βίωσε ποικίλα συναισθήματα και νιώθοντας την ανάγκη να απαγκιστρωθεί από μια άκρως αρρωστημένη κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε από την ηλικία των δέκα ετών και θέλοντας να κινηθεί φυσιολογικά στο φως της ζωής, απολαμβάνοντας τις χαρές της ηλικίας της, προχώρησε στην καταγγελία των όσων συνέβαιναν.

Η Δικαιοσύνη έδρασε, μάλλον με αργούς ρυθμούς, πιθανότατα διότι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την διάσταση της υπόθεσης, αλλά κατάφερε να προχωρήσει στα άδυτα μιας ιστορίας που παραπέμπει σε ήθη μεσαιωνικής περιόδου αφού το κορίτσι επί σειρά ετών αναγκαζόταν να δέχεται τις θωπείες και τις ασελγείς πράξεις του ηλικιωμένου κάτω από συνθήκες που αναμένεται να ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι λεπτομέρειες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Η προσπάθεια απεμπλοκής του κοριτσιού, φούντωσε το αρρωστημένο πάθος του γέροντα. Η εμμονή του ήταν τόσο μεγάλη που δεν ήθελε να αφήσει το παιδί να ακολουθήσει τη ζωή του κι άρχισε να το παρακολουθεί, κινούμενος κατά πόδας και παρενοχλώντας την ακόμα κι έξω από το χώρο του σχολείου.

Οι πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν πως υπήρξαν αρκετά τέτοια επεισόδια παρενόχλησης και συνέβησαν κωμικοτραγικές καταστάσεις ακόμα και μετά την καταγγελία του παιδιού στην Διεύθυνση του σχολείου πως δεν μπορεί να ζήσει υπό αυτές τις συνθήκες και την πίεση που δέχεται.

Μοιάζει δε εξαιρετικά παράδοξη, ωστόσο φέρεται να είναι αληθινή η αφήγηση, που αναφέρει πως ο ηλικιωμένος είχε το θράσος να ζητήσει από τους αρμόδιους του σχολείου αποκατάσταση όταν καταγγέλθηκε η υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συντάξει και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας.

Τα δεδομένα ωστόσο ήταν εις βάρος του και παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε απτόητος, διατυμπανίζοντας την αθωότητά του, η επιμονή του να παρακολουθεί και να παρενοχλεί το κορίτσι, οδήγησε στην εντολή σύλληψης του δράστη, περίπου ένα έτος μετά τις πρώτες καταγγελίες και την πρώτη διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα, κάποιες πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος λόγω της ηλικίας του θεωρούσε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Τελικά, η Εισαγγελία διαπίστωσε πως οι ενδείξεις που υπήρχαν έπρεπε να διερευνηθούν και τον περασμένο Σεπτέμβριο οδηγήθηκε στην Ανακρίτρια όπου ουσιαστικά αποκαλύφθηκαν όλα τα δεδομένα της θλιβερής υπόθεσης.

Ακολούθησε η προφυλάκισή του εκτός Κρήτης, αφού προηγουμένως δεν κατέβαλλε την χρηματική εγγύηση των 15.000 ευρώ που είχε οριστεί.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα παιδιά του γέροντα έχουν κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την αποφυλάκισή του.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

7 ΣΧΟΛΙΑ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

melissa-filema
Ατσαλής-Ιωάννης
Καρνάγιο
Πατρωνάκης

Πρόσφατα άρθρα