Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΑλαλούμ με τουρίστα που βρέθηκε θετικός στον Άγιο Νικόλαο και δεν ήξερε...

Αλαλούμ με τουρίστα που βρέθηκε θετικός στον Άγιο Νικόλαο και δεν ήξερε τι να κάνει και πού να πάει, δόθηκε λύση λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Από

Ημερομηνία

Αλαλούμ επικράτησε την Παρασκευή στον Άγιο Νικόλαο με Γάλλο τουρίστα ο οποίος μεσημέρι προς απόγευμα  βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό στο τεστ που υπεβλήθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και που μέχρι το βράδυ της Παρασκευής… δεν ήξερε που πρέπει να πάει για να περάσει το βράδυ!

Όπως περιγράφει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Συντονιστής covid στο νομό Λασιθίου Νίκος Μουδατσακης, για να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας στον Άγιο Νικόλαο (ξενοδοχείο “Apollon”) ο τουρίστας (που είναι ασυμπτωματικός) μαζί με την σύζυγό του, θα έπρεπε πρώτα να υπάρχει το σχετικό έγγραφο από την Πολιτική Προστασία.

Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Μουδατσακης, δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει επικοινωνία με τους ανώτερους στην Π.Π και τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα ο εν λόγω θετικός τουρίστας να παραμένει επι ώρες έξω από το ΓΝΑΝ, χωρίς κανείς να μπορεί να βγάλει άκρη.

“Μας έλεγαν στελέχη της Υπηρεσίας να πάει να μείνει σε άλλο κατάλυμα, π.χ. σε ένα airbnb κάτι που θα ήταν και επικίνδυνο από τη στιγμή που μιλάμε για επιβεβαιωμένο κρούσμα “, αναφέρει ο κ. Μουδατσακης.

Τελικά, λίγο μετά τις 11 το βράδυ και μετά από συνεχείς προσπάθειες δόθηκε λύση, με τον Συντονιστή covid να υπογραφεί σχετικό χαρτί και το ξενοδοχείο καραντίνας να δέχεται εν τέλει  τον τουρίστα και τη σύζυγό του.

“Αυτά είναι δυσφήμηση για τη χώρα μας και τον τουρισμό, όταν ένας τουρίστας βρίσκεται θετικός και δεν ξέρει που πρέπει να πάει και τι να κάνει και δεν υπάρχει καμία συνεννόηση, αυτό σημαίνει ότι το κράτος κάπου χωλαίνει”, σημειώνει στην “Α” ο κ. Μουδατσακης, που ευχαριστεί παράλληλα την Διεύθυνση του “Apollon” για την συνεργασία και την λύση που έδωσε.

Ν.Σ.

Πρόσφατα άρθρα