Ανάσταση στον Άγιο Νικόλαο – παρακολουθήστε ζωντανά το κάψιμο του Ιούδα στην λίμνη
Ερευνητικές μελέτες για τις ακτογραμμές στο ν. Λασιθίου – Προστασία από τη διάβρωση, τα σκουπίδια και τουριστική αξιοποίησή τους
Ο αμάραντος του Αγίου Νικολάου
Μεγάλη Παρασκευή στο Λιμνάκαρο – Περιφορά του Επιταφίου στους πρόποδες της Δίκτης (βίντεο)
Θα δρομολογηθεί επέκταση του σχεδίου πόλεως Αγ. Νικολάου – αλλά και τα πολεοδομικά σχέδια οικισμών
Φωτιά στη συνοικία Μύλος – Έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (βίντεο)
Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος αγνοούμενος στο Ρέθυμνο
Οι πρώτοι τουρίστες κυνηγούν τις προσφορές – Υποτονικός θα είναι μάλλον και ο Μάιος
Μέγα Σάββατο: Ημέρα σιωπής
Εγκώμια και συνάντηση επιτάφιων στην Ιεράπετρα (βίντεο)
Με κατάνυξη και πλήθος κόσμου η Περιφορά των Επιταφίων (βίντεο)

Ο πρώην Διευθυντής Εξοπλισμών, Ευ. Βασιλάκος, o μάρτυρας για την υπόθεση C4i – Τι λέει για Παπαντωνίου και Σημίτη

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, Ευάγγελος Βασιλάκος, είναι ο μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση για το C4I.

Ο κ. Βασιλάκος στην κατάθεσή του στον αρμόδιο ανακριτική στις 5 Νοεμβρίου 2018 εκτιμά ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου έχει πάρει μίζες ενώ σε εκτιμήσεις στηρίζεται και η αναφορά του στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Ο μάρτυρας επισημαίνει στην κατάθεσή του: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ειδικά οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας διακατέχονται από την νοοτροπία του επιχειρηματία. Δηλαδή, θεωρούν ότι αφού από την υπογραφή τους σε μία σύμβαση μία εταιρεία ή ένας επιχειρηματίας αποκομίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ θεωρούν ότι πρέπει και αυτοί να πάρουν ένα κομμάτι αυτών των κερδών».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου».

Κλείνοντας την κατάθεσή του ο κ. Βασιλάκος αναφέρει: «Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο».
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist