Η κακοκαιρία «Λέανδρος» φέρνει χιόνια και κρύο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυρές και στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες και τις πρωινές ώρες κατά περιόδους χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, στα κεντρικά και βόρεια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο και στα πεδινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα, στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα θα σταματήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Από τις βραδινές ώρες εκ νέου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θα εκδηλωθούν βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα πυκνώσουν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και στα νότια πελάγη τις πρωινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist