Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που απεφάνθη θετικά ως προς τις αυξήσεις έως 40% στις συντάξεις των δικαστικών ή στο προ του 2012 συνταξιοδοτικό καθεστώς, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών βάζουν φρένο.
Συγκεκριμένα αναφέρουν : «Είναι πρόωρο να γίνει επίσημη τοποθέτηση καθώς δεν είναι στη διάθεσή μας αυτό καθ’ αυτό το κείμενο της απόφασης. Αν ισχύουν οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν η απόφαση αφορά μόνο όσους έχουν κάνει προσφυγή. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα γενίκευσης και επομένως ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί μοιάζει είναι αναντίστοιχος με το περιεχόμενο της απόφασης.
Σε κάθε περίπτωση, η τήρηση του προϋπολογισμού και ο δρόμος της δημοσιονομικής σταθερότητας αποτελούν αταλάντευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.»
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η απόφαση αφορά μόνον εκείνους που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα ακολουθήσουν την παράδοση που θέλει το Δημόσιο να επεκτείνει σε όλους – είτε είχαν προσφύγει, είτε όχι – την ισχύ των δικαστικών αποφάσεων για συνταξιοδοτικά θέματα.
Υπενθυμίζεται ότι οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά πλειοψηφία αποφάνθηκαν (1330/2023) ότι είναι «μη νόμιμη και ακυρωτέα η σιωπηρή άρνηση της διοίκησης-Πολιτείας για επανακανονισμό της σύνταξης του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα, που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, διότι όφειλε η Διοίκηση- Πολιτεία να υπολογίσει τη σύνταξή του μη εφαρμόζοντας τις κριθείσες από το Μισθοδικείο ως αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016, αλλά τις προϊσχύσασες αυτών».
www.real.gr






































































































