Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο ιπτάμενος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου. Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός.
O υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο Twitter επιβεβαίωσε το θάνατο του Έλληνα πιλότου του οποίου το μαχητικό αεροσκάφος MIrage2000-5 κατάπεσε πριν από λίγες ώρες 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.
Συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ γράφει στην ανάρτηση του: «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιτότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».
- Τη θλίψη του για την απώλεια του Έλληνα πιλότου εξέφρασε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. «Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ.
- Τη θλίψη της για τον χαμό του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορείας εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, «η Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθύτατη τη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στον βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές».




































































































