Τουριστική σεζόν που θα παραπέμπει στις καλές σεζόν του μακρινού παρελθόντος αναμένεται να είναι η φετινή στην Κρήτη. Τα δεδομένα των προκρατήσεων προκαλούν απανωτές εκπλήξεις στους παράγοντες του τουρισμού, που διαπιστώνουν ότι η Κρήτη, αλλά και γενικότερα η Ελλάδα είναι ο πιο περιζήτητος προορισμός της Μεσογείου τη φετινή χρονιά για τις παραδοσιακές αγορές της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Ανατολική Κρήτη, αλλά και το νησί συνολικά, καταγράφει αύξηση προκρατήσεων που κυμαίνεται από 50 έως και 250%, ανάλογα με την ξενοδοχειακή μονάδα και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει.
Μάλιστα υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες που φτάνουν να έχουν κλείσει πάνω από το 40% της πληρότητάς τους σε ορισμένους μήνες εκτός των βασικών μηνών αιχμής, από τώρα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μετά από πολλά χρόνια τα ξενοδοχεία έχουν κλείσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό τις πληρότητές τους, πριν ακόμα μπούμε στο Φεβρουάριο. Στοιχείο που δεν είχαν καταγράψει οι άνθρωποι του τουρισμού επί πολλά χρόνια!
«Από τις παραδοσιακές αγορές και ειδικά από την Αγγλία και την Γερμανία, τα νούμερα των προκρατήσεων είναι εξαιρετικά μεγάλα. Είναι πρωτοφανή τα δεδομένα και σε αρκετά ξενοδοχεία, όπως μαθαίνουμε, οι προκρατήσεις φτάνουν τριψήφιο αριθμό αύξησης, με αποτέλεσμα να μοιάζει απίστευτο αυτό που γίνεται», επισημαίνει ο Πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδοχείων της Κρήτης και της Ελλάδας κ. Γιώργος Πελεκανάκης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
































































































