ΚΥΝΗΓΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο οργανισμός Α.Ν.ΑSΑ, με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, την αεροναυπηγική και τη μελέτη του περιβάλλοντος της Γης. Η ερευνητική ομάδα των καταξιωμένων επιστημόνων της Α.Ν.ΑSA στις πολυετείς έρευνές τους έχουν ανακαλύψει πολλούς αστεροειδείς.
Τις τελευταίες ημέρες όμως δήλωναν ανήσυχοι με τον αστεροειδή 2929 Χάρρις (Harris). Ο 2929 Χάρρις ανακαλύφθηκε το 1982, έχει μεταλλική σύσταση (70% σίδηρος και 30% νικέλιο), φασματικό τύπο T και περιφέρεται στην εξωτερική περιοχή της Κύριας Ζώνης Αστεροειδών. Μετά από την πρόσφατη σύγκρουσή του με άλλο αστεροειδή, ένα θραύσμα με διάμετρο 192,17 χμ. εκτοξεύθηκε στο διάστημα. Οι επιστήμονες πίστευαν ότι ο πλανήτης Δίας θα ελκύσει αυτόν τον υπερμεγέθη μετεωρίτη. Αντιθέτως, ο μετεωρίτης έλκεται από τη Γη και κατευθύνεται κατά πάνω της με ταχύτητα 200.000 χμ. την ώρα. Λόγω των διαστάσεών του, είναι αδύνατο να διαλυθεί καθώς εισέρχεται στη γήινη ατμόσφαιρα.
Ο επιστήμονας Τάκης Βαμβετάκης μας βοήθησε να γίνει αυτή η ανακάλυψη πιο κατανοητή στο ευρύ κοινό και δήλωσε: «Είναι το πιο καταστροφικό γεγονός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Αν σκεφτείτε ότι ο μετεωρίτης που εξαφάνισε τους δεινοσαύρους είχε διάμετρο 15 χμ., μπορείτε να φανταστείτε τι θα συμβεί στον πλανήτη μας με μια τέτοια σύγκρουση! Θα αφανιστεί κάθε είδος ζωής και δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ξανά ζωή για τα επόμενα 3.000 χρόνια. Επιπλέον ένα μεγάλο κομμάτι της Γης θα καταστραφεί δημιουργώντας έναν κρατήρα με διάμετρο 15.000 χμ και βάθος 500 χμ. περίπου. Ήδη τα έντονα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που έχουν δημιουργηθεί, έχουν επηρεάσει τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και οσονούπω θα τεθεί σοβαρό ζήτημα στις μεταφορές και στην ηλεκτροδότηση.»
Η Α.Ν.ΑSΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μία σκέψη θα ήταν να εγκαταλείψουμε τη Γη και να μεταφερθούμε στον πλανήτη Άρη, αλλά δυστυχώς ο χρόνος είναι περιορισμένος, αφού ο μετεωρίτης θα συγκρουστεί με την επιφάνεια της Γης την Κυριακή 19-2-2017 το μεσημέρι. Η μοναδική μας λύση λοιπόν είναι να επανδρώσουμε ένα διαστημικό σκάφος με ειδικά εκπαιδευμένο πλήρωμα, το οποίο θα κληθεί να καταστρέψει το μετεωρίτη έγκαιρα. Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη για την εξασφάλιση της διαιώνισης του ανθρώπινου είδους. Μη σπείρετε τον πανικό, απλά εκπαιδευτείτε! Παρακαλούνται όλοι οι εθελοντές να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή. Η λήξη της προθεσμίας δήλωσης των ομάδων πλησιάζει.»
Κάντε το ακατόρθωτο! Γίνετε ήρωες! Σώστε τον πλανήτη!
Βιαστείτε! Φτιάξτε ομάδες έως 10 ατόμων και δηλώστε συμμετοχή στην Κουνδούρειο Βιβλιοθήκη στα τηλέφωνα 28410 89513 και 28410 26899 (09:00 – 15:00 και 18:00 – 20:00), μέχρι την Τετάρτη 15-2-2017. Αν είστε ανήλικοι πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεστε από έναν ενήλικα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος!
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς! Έχετε δυστυχώς ελάχιστες ώρες για να σωθείτε.
Κόστος συμμετοχής ανά ομάδα 40€.



































































































