Απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εις βάρος πολλών Αγιονικολιωτών έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Όπως αναφέρεται στη στήλη ΠΕΝΝΙΕΣ της έντυπης έκδοσης της ΑΝΑΤΟΛΗΣ επιτήδειοι, προσποιούμενοι άλλοτε τα παιδιά των συνομιλητών τους, που έχουν τάχα πέσει θύματα τροχαίων, άλλοτε εξυβρίζοντας και απειλώντας για τη σωματική τους ακεραιότητα και άλλοτε προσποιούμενοι τους λογιστές, συνεργεία της ΔΕΗ αλλά και την ίδια την Αστυνομία, τρομοκράτησαν πολλούς συμπολίτες.
Σε περίπτωση συμπολιτών μας που πληροφορηθήκαμε, τα διαδοχικά τηλεφωνήματα που δέχθηκαν από τους απατεώνες ήταν πολλά και τα μέσα που μεταχειρίστηκαν ποικίλα, προκαλώντας τους τρόμο και πανικό.
Το αποκορύφωμα ήταν ότι προσποιήθηκαν αστυνομικό, έδωσαν υποτιθέμενο τηλέφωνο συνεννόησης με την Αστυνομία και προσφέρθηκαν να μεταβούν στο σπίτι τους να τους «προστατεύσουν».
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι ήταν όλα απόπειρες απάτης!
ΜΑΣ προβληματίζει πάντως ότι οι απατεώνες πλέον μεταχειρίζονται και το κόλπο της «Αστυνομίας».
Θεωρούμε πιθανόν σε περιπτώσεις που βλέπουν τον συνομιλητή τους «υποψιασμένο», να χρησιμοποιούν αυτή ακριβώς την ενημέρωση και την γνώση που έχει.
Προσποιούνται τους αστυνομικούς, που δήθεν προστατεύουν τον πολίτη προσδοκώντας έτσι να χειραγωγήσουν τα θύματά τους πιο εύκολα!


































































































