Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΜεγάλη συζήτηση για την επέκταση του «Blue Palace» στην πίσω πλευρά...

Μεγάλη συζήτηση για την επέκταση του «Blue Palace» στην πίσω πλευρά του λόφου

Από

Ημερομηνία

Κατά πλειοψηφία ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Πλάκας, στην Ελούντα.

Πρόκειται για το αίτημα για την επέκταση του ξενοδοχείου «Blue Palace» από την πίσω πλευρά του λόφου όπου βρίσκεται η μονάδα. Πέρα από τα διαμερίσματα περιλαμβάνει και την κατασκευή μονάδας παραγωγής ντόπιων προϊόντων με στόχο τη συμμετοχή των πελατών στην παραγωγή.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός ζήτησε από το Δ.Σ. να υπερψηφίσει το αίτημα επέκτασης της επιχείρησης στην κατεύθυνση μιας άλλης αντιμετώπισης και προώθησης σε υψηλό επίπεδο του αγροτουρισμού. Με την παρατήρηση ότι θα είναι δεσμευτική η επίλυση-τακτοποίηση των ζητημάτων που έχουν να κάνουν με τις ιδιοκτησίες κοινοχρήστων χώρων, αμφισβητήσεις δρόμων. Όπως είπε, υπάρχει εισήγηση από τον δικηγόρο για διοικητική αποβολή και ανταπάντηση της εταιρίας. Ο Δήμαρχος αναμένει να πάρει την εισήγηση του δικηγόρου, εάν όλα αυτά εξακολουθούν να ισχύουν, για να γίνει το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής. Διαφορετικά θα εξεταστεί το έγγραφο του δικηγόρου με τα νέα δεδομένα.

Ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας κ. Νίκος Κοκκίνης τόνισε ότι η παράταξή του δεν είναι αντίθετη σε αυτή και σε οποιαδήποτε επένδυση. Δε θα ψηφίσει ωστόσο θετικά από τη στιγμή που, όπως ανέφερε, «αποδεδειγμένα  και βεβαιωμένα από την υπηρεσία δόμησης υπάρχει βεβαιωμένο από το 2020 τοπογραφικό διάγραμμα που κάνει λόγο για καταπατήσεις δημόσιου χώρου κατά συγκεκριμένα τετραγωνικά». «Θα πρέπει», είπε, να διευθετηθούν όλες «για να προχωρήσει η επένδυση -υπέρ των οποίων είμαστε- εφ’ όσον σέβονται το περιβάλλον, κλπ». Πρόσθεσε ότι ο Δήμος, «έπρεπε να έχει παρέμβει σχετικά από το 2019».

Στο ίδιο πλαίσιο με την τοποθέτηση του κ. Κοκκίνη κινήθηκε και η θέση που εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία» κ. Γιάννης Ανδριώτης.

Το θέμα εγκρίθηκε από το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία, με ψήφους 12-10.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα