Αρχική_Τοπικά νέαΘ. Πλεύρης από τον Άγιο Νικόλαο: Από εδώ και πέρα θέλουμε να...

Θ. Πλεύρης από τον Άγιο Νικόλαο: Από εδώ και πέρα θέλουμε να αποφύγουμε τις υποχρεωτικότητες, μπαίνουμε σε λογική συνύπαρξης με τον κορωνοϊό (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Τους καλοκαιρινούς μήνες το κύμα της πανδημίας δεν θα δημιουργήσει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τέτοια που να υποχρεώνει την λήψη νέων περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο περιθώριο της επίσκεψής του το πρωί της Παρασκευής στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, απ’ όπου και ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

Σχετικά με την 4η δόση, είπε ότι οι πολίτες άνω των 60 πρέπει να την κάνουν, ενώ οι μικρότερες ηλικιακά ομάδες πρώτα να έρχονται σε συνεννόηση με τον γιατρό τους αφού δεν υπάρχουν ακόμη, όπως είπε, επιστημονικές τεκμηριώσεις για τα οφέλη του εμβολιασμού σε αυτές.

Στο ερώτημα εάν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως “από εδώ και πέρα θέλουμε να αποφύγουμε τις υποχρεωτικότητες έχουμε μπει στη λογική να συνυπάρχουμε με τον κορωνοϊό με στοχευμένα μέτρα, εάν από το Σεπτέμβριο απαιτηθεί βάσει επιδημιολογικής κατάστασης θα πάμε σε τέτοια”. Προσθέτοντας πως σε συνεννόηση και με το ECDC από το Σεπτέμβρη θα υπάρξει κοινή πολιτική εμβολιασμού σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Απαντώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ για το εάν υπάρχει πιθανότητα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που τέθηκαν σε αναστολή τον προηγούμενο Σεπτέμβριο να επιστρέψουν στην εργασία τους, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως προς ώρας η στρατηγική της κυβέρνησης παραμένει η ίδια, “με βάση την πορεία της πανδημίας θα παρθούν και αποφάσεις, είτε προς το χειρότερο, είτε προς το καλύτερο, όσο όμως υπάρχουν αυτά τα στοιχεία της πανδημίας όποιος δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα επιστρέψει”.

Για το εάν η κυβέρνηση βιάστηκε να άρει τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Πλεύρης είπε πως “όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ίδια πολιτική, ακόμη και χώρες της βόρειας Ευρώπης που δεν εξαρτώνται από τον τουρισμό έχουν άρει τα μέτρα, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι έχουμε πληθυσμούς που έχουν νοσήσει ή που έχουν εμβολιαστεί, έχουμε φάρμακα, και έχουμε και υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις”.

Συμπλήρωσε ότι η μετάδοση αυτή τη στιγμή δεν γίνεται στους κλειστούς αλλά στους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει αυξημένη κινητικότητα. Όπως είπε, “είμαστε σε συνεννόηση και με το υπουργείο Τουρισμού, η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο μεγάλο αριθμό τουριστών, προσπαθούμε με έναν ήπιο τρόπο να έχουμε μια ‘ζυγαριά’ πάντα με γνώμονα με τη δημόσια υγεία αλλά και την κοινωνική λειτουργία της χώρας”.

Τον κ. Πλεύρη συνόδευαν, πέραν του Διοικητή, των Αναπλ. Διοικητών και μελών του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη, ο Υποδιοικητής Νεκτάριος Παπαβασιλείου και κομματικά στελέχη της Ν.Δ..

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα