Ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης, ο δικηγόρος Μανόλης Καλαϊτζάκης από την Ιεράπετρα, η Μηχανικός, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη από τη Σητεία και η ξενοδοχοϋπάλληλος Μαρία Σαπουντζάκη από τον Άγιο Νικόλαο είναι οι τέσσερις υποψήφιοι του Σύριζα στο Λασίθι.
Την τρίτη θητεία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο διεκδικεί εκ νέου ο βουλευτής του κόμματος στο Λασίθι Μανόλης Θραψανιώτης, που κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.
«Ολοκληρώθηκε το ψηφοδέλτιο και αναμένουμε την ανακοίνωση από την Κεντρική Επιτροπή. Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: Να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να μπορέσει να δημιουργηθεί κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, για να απαλλαγεί ο τόπος από την σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει αποδείξει πως η πολιτική της είναι ενάντια στην πλειοψηφία των πολιτών με την ακρίβεια, με τις συντάξεις, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό από το Ταμείο Ανάκαμψης και γενικά οι εργαζόμενοι να υφίστανται τις πολιτικές αυτές της αυξημένης υπερεργασίας, χωρίς να αμείβονται τις υπερωρίες τους. Πρώτος στόχος λοιπόν ν’ αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε.
Αναφορικά με την πολιτική αντιπαράθεση ο βουλευτής Λασιθίου του κόμματος, υποστηρίζει μια προεκλογική αντιπαράθεση χωρίς οξύτητα, αλλά με επιχειρήματα. «Είναι ανάγκη η πολιτική αντιπαράθεση να επικεντρωθεί στα προβλήματα των πολιτών και στις προτάσεις για επίλυση τους. Την οξύτητα επιδιώκουν όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των πολιτών σε αδιέξοδο», αναφέρει.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ