Συγκεκριμένα, ο μητροπολιτικός δήμος και οι υπόλοιποι δήμοι του νομού, η αντιπεριφέρεια, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποταμου, ο σύλλογος ξενοδόχων, η ΟΕΒΕ, το Λιμενικό Ταμείο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και απευθυνόμενοι στους πλοιοκτήτες υποστηρίζουν ότι η γραμμή είναι βιώσιμη καλώντας τις να εξετάσουν καταρχήν τη δυνατότητα δρομολόγησης πλοίου τους καλοκαιρινούς μήνες, με προοπτική επέκτασης σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Στην επιστολή, δε, τονίζεται ότι οι κάτοικοι του νομού επιθυμούν και στηρίζουν τη σύνδεση με τον Πειραιά και υπόσχονται τη στήριξη της γραμμής.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται: «Όπως ίσως γνωρίζετε, το Ρέθυμνο, παρ’ ότι παρουσιάζει εξαιρετική τουριστική ανάπτυξη και σημαντική ανάγκη σε μετακινήσεις επιβατικού κοινού λόγω και του Πανεπιστημίου Κρήτης που εδρεύει στην πόλη μας, είναι ο μοναδικός Νομός της Κρήτης που στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά.
Οι φορείς του Νομού, προκειμένου να διαχειριστούμε το, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας και την εξυπηρέτηση των κατοίκων κι επισκεπτών μας, ζήτημα, αποφασίσαμε να συστήσουμε επιτροπή υποστήριξης οποιασδήποτε σοβαρής επιχειρηματικής ενέργειας, η οποία θα δώσει τέλος στον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό τον οποίο υφιστάμεθα».
Οι φορείς έχουν αποστείλει φάκελο με χρήσιμα στοιχεία για τις εταιρείες ώστε να ξεκινήσει ένας γόνιμος, ωφέλιμος και εποικοδομητικός διάλογος και αναμένουν απαντήσεις.
Πηγή: www.goodnet.gr



































































































