Αρχική_Τοπικά νέαΈκκληση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ στον υπουργό Υγείας για ενίσχυση και...

Έκκληση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ στον υπουργό Υγείας για ενίσχυση και για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Από την προκήρυξη των μόνιμων θέσεων Νοσηλευτών (4.000 σε όλη τη χώρα, είναι ήδη στο ΑΣΕΠ) καλύπτεται στο έπακρο ότι ζητήθηκε από το νομό Λασιθίου, τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου την Παρασκευή.

Η ακριβής κατανομή θα ανακοινωθεί, όπως είπε, τις επόμενες μέρες.
Στο επόμενο δεκαπαενθήμερο είπε ότι αναμένεται να βγει στον «αέρα» και η προκήρυξη για τις θέσεις των 700 γιατρών.

Πριν ξεκινήσει η σύσκεψη με τον Διοικητή και τους Αναπληρωτές Διοικητές των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, ο κ. Πλεύρης είχε συνομιλία, στην είσοδο του ΓΝΑΝ, και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργο Μανουσάκη, που του μετέφερε αναλυτικά τα χρονίζοντα αιτήματα και ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στις πολλές άδειες που έχουν να πάρουν οι υγειονομικοί, στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν οι τρίμηνες συμβάσεις στους επικουρικούς, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι τέλος του χρόνου, σε περιπτώσεις εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή φοβούνται να εμβολιαστούν λέγοντας πως η κυβέρνηση τιμωρεί τιμωρητικά στο συγκεκριμένο κομμάτι «και την ‘πληρώνουν’ και οι οικογένειές τους και το Νοσοκομείο». Έκανε επίσης έκκληση για έμπρακτη ενίσχυση με τους επικουρικούς και στο νοσηλευτικό και σε λοιπό προσωπικό ενώ έκανε αναφορά και στο πάγιο αίτημα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου Ανδρέας Ρουσσάκης αναφέρθηκε στις αναστολές εργασίας, ρωτώντας τον κ. Πλεύρη «μπορείτε εσείς να ζήσετε 10 μήνες χωρίς εισόδημα; Τι έγκλημα έχουμε κάνει, ποιο είναι το κράτος πρόνοιας για εμάς;». Ο υπουργός απάντησε πως «απόφαση της Πολιτείας είναι για να μπορείς να παρέχεις τις υπηρεσίες σου πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, πριν τα εμβόλια εργαζόσασταν γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, απαντώντας στα αιτήματα, ότι «οι επικουρικοί δεν πρέπει να φοβουνται, θα βγαίνουν προκηρύξεις με αυξημένη μοριοδότηση και συνεχώς θα ανανεώνονται οι συμβάσεις».

Για τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) είπε ότι γίνονται παρατάσεις και θα βγαίνουν διαγωνισμοί ενώ εξετάζεται και η επαναπροκήρυξη θέσεων επειδή πολλοί διαγωνισμοί δεν βγαίνουν προς όφελος.

Για το θέμα των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «όσο υπάρχουν συνθήκες πανδημίας η πολιτική δεν αλλάζει, εάν τα δεδομένα αλλάξουν, το συζητάμε».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα