Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Φοίβος Ιωαννίδης
Tην Τρίτη της Διακαινησίμου στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας
Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου
Με βαρέως τύπου μηχάνημα εκσκαφής προχωράει η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στον κόλπο της Σητείας
Το ελαιόλαδο αποτελεί τον πυρήνα όχι μόνο της κρητικής, αλλά και της μεσογειακής διατροφής
Γιάννη Σταμέλου: «DC-6B από τα Χανιά στην Κερατέα, θέση 13Α»
Ο αμάραντος του Αγίου Νικολάου
Ερευνητικές μελέτες για τις ακτογραμμές στο ν. Λασιθίου – Προστασία από τη διάβρωση, τα σκουπίδια και τουριστική αξιοποίησή τους
Την Παρασκευή η κηδεία του Φοίβου Ιωαννίδη
Με αναστάσιμη λαμπρότητα η πανήγυρη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλης της Ιεράπετρας
Eurovision 2024: Απόψε στις 22:00 ο Α’ ημιτελικός σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1

Αφγανιστάν: Τέσσερις νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι

Βομβιστής-καμικάζι σκότωσε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν, γνωστοποίησε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας το βράδυ της Δευτέρας.

Ο βομβιστής-καμικάζι προφανώς είχε στόχο έναν τοπικό φύλαρχο, τον Χατζί Χαγιάτ Χαν, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτές εκλογές, δήλωσε ο Αταουλάχ Χογκιάνι.

Ο Χαν ήταν παράλληλα αρχηγός μιας παραστρατιωτικής ομάδας που πολεμούσε εναντίον των ανταρτών, ειδικά των μελών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), στην περιοχή Ροντάτ της επαρχίας, διευκρίνισε ο Χογκιάνι.

Πέραν των τεσσάρων νεκρών, άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση, που έγινε ενώ ο Χαν μετέβαινε στην Τζαλαλάμπαντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Όλα τα θύματα ήταν οικείοι του φύλαρχου.

Στη Νανγκαρχάρ έχουν διαπραχθεί πολλές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, την ευθύνη για τις περισσότερες από τις οποίες έχει αναλάβει το ΙΚ.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τζαλαλάμπαντ το Σαββατοκύριακο, όταν διαπράχθηκε μια επίθεση με στόχο ένα κέντρο εκπαίδευσης μαιών. Την ευθύνη για αυτήν ανέλαβε κατόπιν το ΙΚ, ο αφγανικός βραχίονας του οποίου άρχισε τη δράση του στα τέλη του 2014.

Την 11η Ιουλίου, τουλάχιστον 11 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας στην Τζαλαλάμπαντ σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν σε άλλη μια επίθεση εξτρεμιστών.

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist