Επιχείρηση για τη μεταφορά ασθενούς, που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο «Boudica» στήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, όταν το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου ειδοποιήθηκε στις 19.30 από το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ ότι ηλικιωμένος επιβάτης ασθένησε και χρειαζόταν άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο.
Στις 20.00 περίπου απέπλευσε από τη μαρίνα Αγίου Νικολάου το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου με προορισμό το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο εκείνη την ώρα είχε σταματήσει έξω από το Ακρωτήριο του Αγίου Ιωάννη (Αφορεσμένο). Παρέλαβε τον 82χρονο ασθενή, υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας και επέστρεψε στη μαρίνα, απ’ όπου παρελήφθη στις 21.00 περίπου, από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε εν τω μεταξύ ειδοποιηθεί από το Λιμεναρχείο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ο ασθενής, που νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική, είναι καλά και ενδέχεται να πάρει εξιτήριο ακόμα και σήμερα ή αύριο.
Ν.Τ.





























































































