Εκ νέου λειτούργησαν τα δύο σχολικά τμήματα στο μονοθέσιο νηπιαγωγείο στο Παλαίκαστρο και στο 4ο δημοτικό σχολείο Σητείας, που από την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου παρέμεναν σε αναστολή λειτουργίας.
Τη σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και των τοπικών υγειονομικών αρχών επέβαλε το ποσοστό 50% +1, που αντιστοιχούσε σε παιδιά που είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό. Σημειώνεται ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνταν κανονικά με την διαδικασία της τηλεκπαιδευσης.
Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Νίκο Σγουρό η υπεύθυνη διαχείρισης covid της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Μαρία Στρατάκη, μέχρι και σήμερα δεν υπήρχαν άλλα τμήματα σχολείων του Νομού που να χρειάστηκε να κλείσουν λόγω κρουσμάτων.
Συμπλήρωσε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια τάση αποκλιμάκωσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στο Λασίθι, κάτι που φαίνεται και από τα 16 συνολικά κρούσματα, που είχαν δηλωθεί στον οριζόντιο έλεγχο της Παρασκευής για μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα οποία και εντοπίστηκαν περίπου ένα ανά σχολική μονάδα ή τμήμα.
Άλλωστε, από την αρχή του νέου έτους μέχρι τώρα, όπως προσθέτει, έχουν ήδη νοσήσει αρκετά παιδιά και εκπαιδευτικοί.
Κλειστά τμήματα λόγω συρροής κρουσμάτων δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα το πρωί ούτε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.
Σύμφωνα και με τον υπεύθυνο διαχείρισης covid της Διεύθυνσης Γιώργο Ξένο, ο αριθμός των κρουσμάτων που καθημερινά εντοπίζονται στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας είναι σταθερός και κατά την προηγούμενη εβδομάδα μειούμενος.
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ