Σημαντική ήταν η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Ιωάννη Τζάβλα, Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Αγ. Νικολάου και συντονιστή του «Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας» (ΣΣΠΑΕ) της Περιφέρειας Κρήτης. Νέες ειδικότητες θα ξεκινήσουν από το νέο σχολικό έτος, οι οποίες παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς μπορούν να προσφέρουν στους απόφοιτους και επαγγελματική αποκατάσταση.
¡ Όπως είπε ο κ. Τζάβλας για το νέο διδακτικό έτος οι ειδικότητες που βρίσκονται υπό συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς είναι οι εξής:
α) Τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης -αερισμού και κλιματισμού (ψυκτικός)
β) Τεχνικός Δασικής προστασίας
γ) Συνοδός βουνού
δ) Τεχνικός μελισσοκομίας.
Οι ειδικότητες αυτές μαζί με άλλες που θα προκύψουν θα σταλούν στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης για να εγκριθούν. Για περισσότερες λεπτομέρειες θα μας ενημερώσει ο Διευθυντής στο επόμενο χρονικό διάστημα.
ΛΕΩΝ. Κ.