Στις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα γυρίσματα στους Χονδροβολάκους για τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, η οποία είναι αφιερωμένη στη ζωή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Ο σκηνοθέτης είναι πανέτοιμος να ξεκινήσει με το πρόγραμμα που έχει αποτυπώσει ήδη στο χαρτί και θα το μεταφέρει στην πράξη στα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκινώντας, όπως είχε υποσχεθεί, τα γυρίσματα από την Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν γυρίσματα και στον εγκαταλελειμμένο οικισμό Χονδροβολάκοι του Πάνω Μεραμπέλλου
«Θα έχουμε από μία μέρα γύρισμα σε κάθε περιοχή της Κρήτης, που έχουμε επιλέξει. Στις 26 στα Αστερούσια, την επόμενη μέρα στους Χονδροβολάκους, μετά στη Νότια Κρήτη και κλείνουμε με τα Χανιά», τονίζει ο σκηνοθέτης, εξηγώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ πώς θα εξελιχθούν τα γυρίσματα στο νησί.
Αναφερόμενος ειδικά στη σκηνή της ταινίας που θα γυριστεί στους Χονδροβολάκους, σημειώνει πως έρχονται δύο σημαντικές ηθοποιοί από την Αθήνα, η Έρση Μαλικένζου και η Όλγα Δαμάνη -η οποία έπαιζε και στο τηλεοπτικό σίριαλ «Το Νησί»- για την συγκεκριμένη σκηνή, στην οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα αποτυπωθεί η πορεία του Καζαντζάκη στην κατεστραμμένη Κρήτη.
Χρονικά τα γεγονότα εξελίσσονται μετά την Γερμανική Κατοχή, στο πλαίσιο της καταγραφής των συνεπειών της, από την Επιτροπή Ωμοτήτων, που περιδιάβηκε την Κρήτη το καλοκαίρι του 1945 καταγράφοντας τα εγκλήματα του κατοχικού στρατού.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ



































































































